România a avut cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul al treilea

prognoza_crestere_economica_romanieiRomânia a avut a cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări preliminare publicată vineri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Datorită unei creșteri economice trimestriale de 1,9%, România este lider în UE, urmată de Polonia (0,9%), Marea Britanie și Grecia, ambele cu o creștere de 0,7%. Potrivit Eurostat, economia zonei euro a urcat cu 0,2% după un avans de 0,1% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,3%, după un avans de 0,2% în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creștere de 3,3%, a doua mare creștere din Uniunea Europeană după avansul de 3,45% înregistrat de economia poloneză. În schimb, creșterea anuală înregistrată de economia zonei euro a rămas la 0,8% în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de 1,3%, același cu cel înregistrat în trimestrul al doilea.

Datele Eurostat sunt similare cu estimările semnal anunțate vineri dimineață de Institutul Național Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,9% față de trimestrul doi, iar avansul a fost de 3,3 procente comparativ cu perioada similară din 2013.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*