Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

defrisari_52094700Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au acționat pe raza de competență, în perioada 22-23 octombrie a.c., pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, precum și a altor încălcări legislative privind circulația și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost depistate în flagrant două persoane de sex masculin, de 41 și 45 de ani, din comuna Agăș, care au tăiat ilegal și sustras un număr de 10 arbori esență rășinoase, specia molid.

Materialul lemnos în volum de 7,62 m.c., în valoare de 1905 lei a fost confiscat iar cei doi sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

De asemenea au fost depistat în flagrant un bărbat de  54 de ani, din comuna Agăș, care a tăiat ilegal patru arbori esență rășinoase, specia molid și trei arbori foioase, specia fag.

Materialul lemnos în volum de 4,08 m.c., în valoare de 537 de lei a fost confiscat iar bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

Totodată, un localnic de 32 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2000 de lei întrucât transporta cu un tractor, pe DC 135 din comuna Agăș, cantitatea de 5,89 m.c. bușteni rășinoase, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Materialul lemnos, în valoare de 1169 de lei a fost confiscat.

În uma activităților desfășurate, polițiștii au confiscat în total 20,53 m.c. de material lemnos în valoare de 3848 de lei.

Adauga un comentariu

*