Premierul Victor Ponta, în vizită în județul Bacău

În cursul zilei de astăzi premierul Victor Ponta, însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, de miniştrii Daniel Constantin şi Nicolae Bănicioiu  şi împreună cu parlamentari și conducatori ai instituțiilor locale bacăuane au făcut astăzi o vizită la câteva obiective de investiţii din judeţul Bacău.

Programul său a cuprins vizita la staţia de epurare de la Dărmăneşti, un popas în comuna Mărgineni unde se realizează sistemul de iluminat public cu panouri solare.

Punctul final al vizitei şefului Guvernului, aflat în campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, a fost sala mare a Centrului de Afaceri şi Expoziţii din Bacău. Aici a fost aşteptat de  primarii din judeţ,palmanentarii bacăuani cât și de simpatizanții săi.photo

Punctele de pe ordinea de zi a conferinței susținute de către premier au fost:

– investirea în infrastructura locală;

– alocarea mai multori bani pentru Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL;

– investirea  în agricultură, pentru echilibrarea balanței dinte exportul și importul de alimente;

– finalizarea programului de investiții pentru maternitatea Bacău;

– atragerea de fonduri europene pentru finalizarea investițiilor în școli;

– creșterea alocației  de la 42 la 84 de lei, pentru 500.000 de copii;

–  alocarea de resurse financiare pentru plata indemnizației însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi;

– prioritizarea investițiilor în infrastructura rutieră a județului Bacău, șoseaua de centura și autostrada Bacău-Braşov – o prioritate a premierului pentru județul Bacău.

Victor Ponta, premierul României şi preşedintele PSD a  încheiat conferința susținând: „Sunt convins că Bacăul, ca populaţie, ca zonă şi poziţie geografică şi ca potenţial economic, puteţi să fiţi în continuare unul din judeţele cele mai performante ale României şi vreau doar să vă rog să lucraţi împreună şi să ştiţi că din partea proiectelor guvernamentale aveţi tot sprijinul pentru ca să le realizaţi.”

Adauga un comentariu

*