Ziua Mondiala a Turismului

wta2Ziua Mondiala a Turismului a fost sarbatorita pentru prima oara in intreaga lume in 1980. Aceasta zi primit aceasta semnificatie in 1979 de catre Organizatia Mondiala a Turismului (OMT)care este o  agentie a  Natiunilor Unite. OMT coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil.

In prezent Organizatia Mondiala a Turismului numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public. Romania este unul dintre membrii fondatori ai OMT. Tara noastra a detinut Presedintia Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, prin decizia adoptata in 23 octombrie 2012 la Campeche – Mexic, pana in august 2013, la alegerile ce au avut loc in Zambia.

OMT incurajeaza punerea in aplicare a Codului de etica globala pentru turism, cu scopul de a asigura faptul ca tarile membre maximizeaza pozitiv economic, social si cultural efectele turismului si minimizeaza impactul negative asupra mediului.

Adauga un comentariu

*