Consultarea Publică privind revizuirea iniţiativei Small Business Act pentru perioada 2015 – 2020

IMMComisia Europeană a lansat această consultare publică cu scopul a obține observaţii şi propuneri cu privire la modul în care inițiativa „Small Business Act” (SBA) pentru Europa ar trebui să fie revizuită pentru a continua o politică europeană fermă de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) și a antreprenorilor în perioada 2015-2020.

Ce este initiativa SMALL BUSINESS ACT pentru Europa?

Small Business Act pentru Europa a fost adoptata in 2008 si actualizata in 2011 si reflecta politica Comisiei Europene prin care recunoaste rolul major al IMM-urilor ca parte din economia Uniunii Europene. Bazandu-se pe faptul ca cele 21 de milioane de IMM-uri au creat 58% din valoarea adaugata, au angajat 87 de milioane de oameni si au creat 85% din locurile de munca aparute pe piata, Comisia Europeana doreste continuarea initiativei Small Business Act si pentru perioada urmatoare. Mai multe informaţii despre SBA sunt disponibile pe www.ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/small-business-act/

Rezultatele consultării publice privind Small Business Act

Propunerile si observatiile care vor fi colectate de la intreprinzatori vor constitui fundamentul noii legislatii UE pentru perioada 2015 – 2020. Directivele Comisiei Europene vor influenta la randul lor si politicile statelor membre, inclusiv ale Romaniei. Dupa inchiderea consultarii publice, Comisia va analiza raspunsurile primite si va publica un raport sintetizand rezultatele. Pe baza rezultatelor consultarii, Comisia va prezenta o propunere pentru o noua initiativa SBA care sa fie adoptata in prima jumatate a anului 2015.

Consultarea publică se realizează prin intermediul unui chestionar care este diponibil on-line pe site-ul www.ccibc.ro, la secţiunile:

  • Ştiri – Consultare publica privind Small Business Act 2015 – 2020;
  • Informaţii Utile, Generale;
  • Consultarea Firmelor, subsectiunea;
  • Consultarea firmelor privind actele autoritatilor nationale si europene.

Centrul Enterprise Europe Network Bacău – proiecte legislative Centrul Enterprise Europe Network Bacau, ca parte a retelei înfiinţată de Comisia Europeana pentru a sprijini internationalizarea firmelor din statele membre UE, va colecta observatiile primite din partea firmelor din judetul Bacau, Botosani, Neamt si Suceava si le va transmite către Comisia Europeana in vederea revizuirii initiativei Small Business Act.

Pentru informatii suplimentare si sprijin in vederea completarii chestionarului va stam la dispozitie la Centrul Enterprise Europe Network Bacau, tel 0234/570010, int.163, email ccibc@ccibc.ro.

Adauga un comentariu

*