Beneficiile meditatiei zilnice pentru echilibru interior

481273635In viata agitata de zi cu zi, noi ne aflam intr-o permanenta stare de deconectare de la sursa noastra interioara, de la ceea ce suntem noi cu adevarat, iar acest fapt se traduce prin nervozitate, teama, lipsa de atentie, furie, si mult stres acumulat din situatiile in care suntem pusi zilnic. De fapt stresul se dezvolta dintr-un raspuns neadecvat la stimulii pe care ii primim din mediu, si nu neaparat din cauza factorilor externi. Se spune ca viata nu este ceea ce ni se intampla ci modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla. Daca noi doar reactionam, vom fi in continuare dusi de valurile vietii, fara sa avem nici o putere si nici un control asupra noastra si a puterii noastre personale.

Meditatia este o practica straveche ce ne pune in legatura cu noi insine. Desi aceasta practica exista de foarte mult timp, studii recente confirma beneficiile meditatiei asupra fizicului si psihicului nostru. Studiile arata ca oamenii care au participat la cursuri intensive de meditatie au scapat de stres si de oboseala. Meditatia nu numai ca ne ajuta sa ne relaxam, dar ne ajuta sa amelioram si simptomele specifice unor boli mentale sau fizice.

Sa meditezi inseamna sa te opresti din activitatile pe care le faci (sau sa te rezumi la o activitate simpla si repetitiva), sa stai pur si simplu pentru cateva minute, fie cu ochii inchisi, fie fixati pe un obiect sau privind la cerul albastru, sau sa te plimbi si sa iti asculti respiratia, sa lasi sirul gandurilor sa-ti treaca prin minte fara sa te implici, sa te detasezi de tine si sa-ti destinzi mintea – ceea ce te va ajuta sa te reconectezi cu trupul si spiritul.

Meditatia ofera beneficii nenumarate pentru corp, minte si spirit. Corpul devine mai energizat iar somnul mai profund, cu cat ne odinim mai bine cu atat mai dinamica va fi si viata noastra.

Meditația este o forma de cunoastere de sine, o forma de mentinere a starii de sanatate, prin intarirea sistemului imunitar si o cale spre o viata lunga si linistita. Este cea care iti limpezese mintea si elimina tensiunile, scade nivelul stresului si alunga depresia. Practicata constant, te ajuta sa iti gestionezi mai bine emotiile, sa fii mai optimist si sa iti linistesti mintea. Iar o minte clara si senina are drept rezultat un corp sanatos.

Cum sa afli raspunsuri prin meditatieBeneficii ale meditatiei zilnice pentru echilibru interior

Reduce stresul. Vei observa ca daca incepi sa practici meditatia zilnic, chiar si pentru 10-15 minute, nivelul tau de stres va scadea. Daca meditezi timp de cateva luni, poti ajunge sa domolesti aproape total stresul creat de serviciu sau alte probleme. Acest lucru se intampla pentru ca in momentul in care meditezi iti dai seama ca tu, ca fiinta umana, esti mai importanta decat orice lucru material, situatie etc.

Te energizeaza. Cand meditezi, deschizi chakrele corpului, acei centri in care este canalizata intreaga energie a fiintei tale. Aceasta energie te umple de viata, te face sa fii mai optimist si mai increzator. Persoanele care mediteaza de mult timp vor simti si o schimbare in ceea ce priveste aspectul fizic, parand mai tineri.

Te ajuta sa dormi mai bine. Daca ai probleme cu somnul, meditatia zilnica poate fi o metoda buna de a scapa de ele. Cand meditezi zilnic, corpul si creierul tau invata sa se relaxeze, iar seara inainte de culcare, mintea nu iti va mai fi invadata de tot felul de ganduri negative. Acest lucru te va ajuta sa adormi mai usor si sa dormi mai profund.

Te ajuta sa te concentrezi mai bine. Cand meditezi, scopul este sa ramai concentrat cat mai mult timp asupra unui obiect sau gand. Aceasta practica iti va fi folositoare si in viata de zi cu zi, creierul obisnuindu-se sa se autodisciplineze si in alte situatii.

Te invata cum sa fii mai calm si mai rabdator cu cei din jur. Meditatia inseamna autodisciplina. In momentul in care meditezi 20-30 de minute si incerci sa-ti mentii pozitia si concentrarea, inveti, de fapt, cum sa ai rabdare cu tine insati. Acest lucru te ajuta sa devii o persoana mai calma si mai echilibrata si in relatiile cu oamenii din jurul tau.

Te face mai fericit. Meditatia te ajuta sa interactionezi cu sinele, sa te cunosti mai bine si sa descoperi lucrurile care te fac fericit. De asemenea, prin meditatie vei reusi sa te identifici mai usor cu cei din jur, sa ii intelegi mai bine. Acest lucru iti aduce o bucurie ce nu depinde de elemente exterioare, ci doar de propriile trairi.

Adauga un comentariu

*