Multinaţională Genpact caută să angajeze tineri fără experienţă

zeci_de_milioane_de_tineri_sunt_someri_cum_li_se_poate_gasi_de_lucru_inainte_de_a_deveni_de_neangajat_size9_32539400_95005200-380x220O multinaţională prezentă şi pe piaţa din România caută să angajeze tineri fără experienţă. Aceştia vor să recruteze 400 de persoane, dintre care 300 să fie proapăt absolvenţi de facultate, care să ştie o limbă străină, alta decât engleza, şi care să nu fi lucrat până în prezent.

Furnizorul indian de servicii de externalizare Genpact, care a ajuns la aproximativ 2.500 de angajaţi pe plan local, vrea să recruteze 400 de oameni până la finalul acestui an, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei, notează Ziarul Financiar.

Din acestea, 75% sunt dedicate candidaţilor aflaţi la început de carieră, dar care au absolvit o facultate şi ştiu să vorbească o limbă străină alta decât engleza.

„În jur de 200 dintre cele 300 de joburi entry-level pe care le avem vacante pot fi ocupate de tineri care nu au niciun fel de experienţă pe piaţa muncii. Este important faptul că au absolvit o facultate, cunosc o limbă străină la nivel avansat (alta decât engleza) şi îşi doresc să înveţe. Din păcate, ultima trăsătură este mai greu de întâlnit. Tinerii nu au răbdare sau nu îşi mai doresc să în­veţe, nu mai sunt dispuşi să inves­tească timp într-o perioadă de pre­gătire, chiar dacă durează între 4 şi şase săptămâni“, spune Crina Ilie, manager de recrutare şi training pe Europa în cadrul Genpact.

Adauga un comentariu

*