Metode de a reduce stresul

stresOamenii se intreaba daca se poate sa mentinem un management eficient fara a ne confrunta continuu cu situatii stresante? Ei bine, unul dintre secretele care ne permit sa fim eficienti si relaxati este acela de a descoperi modalitati si tehnici de reducere a stresului.

Exista si situatii in care nu putem scapa de stres fara a-i aplica o metoda de „anihilare”. Este greu de crezut ca exista viata fara nici un pic de stres,  insa cand acesta ajunge la cote ridicate iata cum poti sa ii faci fata, cum poti deveni mai fericit, mai linistit si mai usurat, alegand cateva metode simple:

Meditatia

Cauta un loc linistit, relaxeaza-te, elibereaza-ti mintea si concentreaza-te asupra respiratiei tale timp de 10-20 de minute. Incearca sa iti oferi zilnic acesta pauza fizica si mentala.

Asculta muzica

Asculta-ti melodiile preferate sau sunetele calmante ale oceanului, cascadelor sau padurilor tropicale. Asculta orice sunet sau melodie care te relaxeaza. Muzica este o metoda la indemana si eficace atunci cand vrem sa ne desprindem de ceea ce este in jurul nostru.

VizualizareExercitii fizice

O plimbare sau un program de fitness nu te ajuta doar fizic, ci si psihic. Fa miscare fizica ori de cate ori ai ocazia si vei remarca rezultate deosebite si un tonus fizic si psihic foarte ridicat. Pe langa faptul ca te ajuta sa te dezmortesti, sa slabesti si sa te mentii activ, sportul este foarte util in combaterea stresului datorita proceselor pe care le declanseaza in organism.

Exercitiile de yoga au alte beneficii fata de celelalte metode de a te pastra in forma. Controlul respirtiei, intinderea muschilor si meditatia fac din yoga cea mai buna metoda de eliminare a stresului.

Deasemeanea si sedintele de masaj ne ofera o relaxare ideala, atat pentru corp, cat si pentru minte.

Regim alimentar echilibrat

Atunci cand consumam produse de tip junk food si cu sucuri acidulate poate doar sa iti dauneze. Consuma fructe si legume proaspete, lactate, carne slaba si gaseste un regim alimentar care sa iti furnizeze energie si care sa iti dea o senzatie de satietate, nu de foame, pentru ca si foamea este un factor de stres. Nimeni nu se poate concentra cu stomacul gol.

Dormi

Ai grija sa te odihnesti suficient in fiecare seara. Lipsa somnului afecteaza performantele intelectuale. Pentru a fi in cea mai buna forma zilnic, nu iti neglija orele de somn. Astfel organizeaza-ti programul, spune „nu” activitatilor neimportante, fa mai putin si concentreaza-te pe esential.

Adauga un comentariu

*