Meniu de toamna pentru energizarea organismului

0ue8czu1s81yProfita de fructele si legumele de sezon pentru a-ti energiza organismul! O cura de cateva zile cu fructe si legume, acum, la jumatatea lunii septembrie, nu numai ca ajuta la detoxificarea organismului, dar iti ofera si o doza sanatoasa de vitamine si minerale, care sa te pregateasca pentru toamna si sa te mentina in forma maxima.

Include in dieta ta zilnica fructe si legume naturale care faciliteaza digestia, stimuleaza metabolismul, il ajuta sa sintetizeze mai usor zaharul si ii ofera tot ce are nevoie pentru a se mentine sanatos!

Legumele – sunt bogate in vitamine, minerale, apa si fibre care faciliteaza digestia. Cele mai valoroase nutritional sunt broccoli, varza de Bruxelles, cartofii, napii, spanacul, prazul, arpagicul, salata verde, rosiile, castravetii, ceapa, gulia, fasolea verde, morcovii, ciupercile, telina.

Fructele – iti ofera zilnic energia de care ai nevoie, cele mai valoroase nutritional fiind: merele, portocalele, grepfrutul, strugurii, afinele, perele, merisoarele, prunele, coacazele, pepenele.

Cartofi dulci sunt prea putin consumati, dar merita introdusi in alimentatie, mai ales in prima luna de toamna. Cartofii dulci contin carbohidrati in combinatii complexe si circa patru grame de fibre in fiecare cartof, lucruri ce fac din acestia o alegere mai mult decat sanatosa.

Cartofii dulci sunt si o excelenta sursa de vitamina A care este una dintre vitaminele esentiale pentru sistemul imunitar si beta-caroten care sustine procesele de regenerare ale pielii, mai ales dupa perioada de vara in care pielea a fost agresata de razele soarelui.

downloadBroccoli sunt o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C si potasiu. In plus septembrie e sezon pentru aceste legume. Sunt recunoscute proprietatile anti- cancer la care se adauga capacitatea de prevenire a osteoartritei. Broccoli contin acid folic, beta-caroten si calciu ceea ce fac din aceasta leguma o binefacere care vine la pachet impreuna cu luna septembrie. Ideal este consuml zilnic al unei cantitati de 100-200 de grame de broccoli fiert la aburi sau preparat la cuptor. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Sfecla este una dintre cele mai bune surse de antoxidanti, dar contine si mult calciu si potasiu. In plus sfecla contine betanina si vulgaxanthin, care dau culoarea specifica a acestei legume si care au proprietati antiinflamatorii extrem de puternice.

Struguri, fructele lunii septembrie si fructele toamnei sunt adevarate medicamente naturale. Fara sa contina prea multe calorii, strugurii sunt o sursa foarte buna de vitamine C si K. In plus, hidrateaza si aduc zaharuri cu ardere lenta. Pielita boabelor de strugure rosu contine resveratrol, un imens beneficiu pentru sanatate mai ales prin capacitatea de a reduce simptomele alergice.

Merele

Merele contin quercitina si polifenoli, care ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Doctorii mai folosesc aceste elemente si pentru tratarea diabetului, a cataractei si a gutei.Deasemenea merele sunt o sursa excelenta de vitamina C.

Fasolea alba face parte din lista cu cele 5 alimente ideale in septembrie. Sunt o foarte buna sursa de fibre solubile. O portie de fasole alba fiarta vine cu 13,4 miligrame de fier si 38,2 grame deproteine. Consuma fasole alba sub forma de mancare, supa crema sau ca baza pentru salate de legume.

Adauga un comentariu

*