Boli comune care sunt identificate foarte greu de către medici

medicAnumite boli sunt foarte greu de identificat chiar şi de către medici pentru că prezintă simptome variabile şi nespecifice. Vă prezentăm mai jos lista celor mai comune.

Un apendice inflamat sau spart ar trebui să fie uşor de detectat, dar uneori se întâmplă să nu fie aşa. Simptomele tipice apendicitei includ greaţă, durere şi sensibilitate în jurul buricului şi, eventual, o febră uşoară. Dar nu este o regulă. „Uneori oamenii au dureri, dar apoi se rupe apendicele şi durerea se ameliorează, astfel că ei cred că sunt în regulă”, susţine doctorul Eugene Shapiro, director adjunct al Programului de medicină de investigaţie la Universitatea Yale.

Nici diabetul nu poate fi depistat la toate persoanele. „Sunt persoane cu valori crescute ale zahărului din sânge care nu merg în mod regulat la doctor, aşa că diabetul nu poate fi diagnosticat. Ei nu realizează că au o problemă decât atunci când aceasta devine gravă şi începe să le fie afectată vederea sau să simtă amorţeală în picioare sau mâini”, spune repuautul medic. Pentru a fi evitate respectivele probleme, trebuie observate simptomele timpurii precum setea sau foame a crescute, urinarea frecventă, pierderea bruscă în greutate şi oboseala.

Artrita reumatoidă este o boală care afectează articulaţiile. „Stadiile de început ale bolii pot fi aceleaşi cu cele ale multor alte afecţiuni. Uneori este doar o senzaţie de durere sau rigiditate la nivelul articulaţiilor, ce ar putea fi cauzată de o mulţime de lucruri diferite”, susţine David Fleming, preşedintele Colegiului American al Medicilor şi profesor de medicină la Universitatea din Missouri. .

Anumite boli sunt dificil de diagnosticat deoarece nu există un test care să le dovedească existenţa. Pentru a fi identificate, doctorii trebuie să elimine toate celelalte posibilităţi, diagnosticul fiind astfel unul „prin eliminare”, spune David Fleming, citat de Mediafax.ro. Este şi cazul sindromului colonului iritabil, o boală cronică ce afectează intestinul gros şi cauzează dureri abdominale, crampe, diaree şi/sau constipaţie.

Oboseala, durerile de cap, durerile articulare şi simptomele asemănătoare răcelii fac ca boala Lyme să fie uşor de confundat cu alte afecţiuni. Un test de sânge poate verifica anticorpii bolii Lyme în sânge, dar aceştia nu apar decât la câteva săptămâni după infectare, iar testul este cunoscut ca fiind nesigur. Este important să se scape imediat de căpuşă şi să se consulte rapid medicul.
Sursa: www.unica.ro

Adauga un comentariu

*