Cum sa ne gestionam furia

Listen when I talk...Gestionarea furiei este un termen folosit pentru a descrie abilitatile de care ai nevoie pentru a recunoaste ca devii furios si sa iei masuri corespunzatoare pentru a te ocupa de situatie intr-un mod pozitiv. Gestionarea furiei nu inseamna internalizarea sau suprimarea ei.

Furia este o emotie perfect umana, in unele cazuri fiind considerata chiar sanatoasa. Toata lumea este furioasa din cand in cand, dar acest sentiment ne poate conduce la a spune sau face lucruri pe care le regretam mai tarziu. Furia ne poate reduce inhibitiile si ne face sa ne comportam intr-un mod nepotrivit.

Furia este o modalitate naturala pe care oamenii au dezvoltat-o din cele mai vechi timpuri pentru a raspunde la amenintarile fizice. Iata cateva moduri prin care pot fi controlate furia:

– pastrati un jurnal – notati situatiile in care ati fost nervosi si evenimentele care au dus la aceste momente. Astfel va veti putea da seama mai bine ce anume va supara. Acest lucru va poate oferi timpul necesar de a avea reactii sanatoase.

– faceti planuri alternative – implicati-va intr-un joc de rol si imaginati-va ca va aflati intr-o situatie care va declanseaza furia. Ganditi-va in ce mod ati putea aborda evenimentul. Probabil ca, atunci cand va confruntati cu un astfel de moment, aveti nevoie de 10 minute inainte de a vorbi calm si pentru ca hormonii de stres sa dispara. Beti un pahar cu apa sau sunati-va un prieten.

– eliberati-va de furie – in cazul multor persoane (inclusiv a celor care nu au probleme de gestionare a furiei legate de anxietate), furia acumulata va contribui la amplificarea anxietatii care, la randul ei, va produce si mai multa furie. Incercati sa gasiti modalitati cat mai putin agresive de a va elibera de furie scrieti intr-un jurnal gandurile si parerile pe care le aveti si care va supara. De asemenea, luati masuri de precautie pentru a va asigura ca punctele dvs. de vedere nu sunt accesate de oricine pentru a va proteja si pentru a crea noi motive de anxietate.

Tehnici-de-reducere-a-furieiO tehnica recomandat pentru gestionarea furie este de relaxare. Suparat sentimentele si emotiile poate fi linistit de exercitii de respiratie profunda, relaxare imagini si exercitarea non-strenuous lent similare pentru o yoga de relaxare. Atunci cand o persoana devine iritat si condus pentru un moment de furie, este sugerat sa respire profund.

Tehnica recomanda ca persoana sa respire din diafragma lor pentru a se relaxa. Folosire relaxanta imaginile pot lucra pentru a ajuta unii oameni, acestia trebuie sa permita mintii lor si gandurilor sa merg la un loc fericit, o experienta relaxanta poate ajuta sa te calmezi.

Furia este o alta modalitate de a-ti manifesta identitatea, cu tot ce o com­pu­ne: afinitati, limite, placeri, ne­pla­ceri, convingeri, atitudini. Odata ce devii furios, e bine sa stii ca limita controlului constient asupra a ceea ce spui scade, inhibitorii actioneaza mai greu, iar tu te vei dezvalui in toata maretia ta. A fi furios poate insemna ati sustine punctul de vedere si ati arata adevarata personalitate.

A te manifesta inseamna a fi liber. Daca simti sentimente de furie cel mai bine este sa ga­sesti modalitati coerente de manifestare.

Incearca sa rela­tionezi empatic cu cei cu care ai discutii sau negociezi, pentru ca de cele mai multe ori cand negociem sau stabilim limite ca urmare a furiei se poate intampla sa nu fim in cel mai coerent moment al vietii noastre.

Furia reprimata poate determina dezechilibre in plan psihic si somatic.

Adauga un comentariu

*