Apple pregătește lansarea unui iPad cu diagonala de 12,9 inch

iPad-AirGrupul american Apple Inc se pregătește să lanseze anul viitor o versiune a tabletei sale iPad cu o diagonală de 12,9 inch, a cărei producție ar urma să înceapă în primul trimestru al anului următor, transmite Bloomberg, citând surse din interiorul companiei.

În prezent, Apple produce iPad-uri cu o diagonală a ecranului de 9,7 inch și 7,9 inch, însă vânzările de tablete au scăzut timp de două trimestre consecutive.

Potrivit surselor, Apple lucrează cu furnizorii de aproximativ un an în vederea dezvoltării unei noi game de tablete cu o diagonală a ecranului mai mare.

De asemenea, sursele susțin că Apple a decis să crească diagonala ecranelor telefoanelor sale iPhone, pentru a putea concura mai bine cu smartphone-urile produse de rivalul sud-coreean Samsung Electronics.

Grupul american ar urma să organizeze un eveniment în data de 8 septembrie, ocazie cu care va prezenta noile modele de iPhone care vor avea o diagonală a ecranului de 4,7 inch și 5,5 inch.

Posibili clienți ai iPad-urilor cu ecran mai mare sunt companiile, care ar putea să utilizeze dispozitivul în locul laptopurilor tradiționale.

În luna iulie, Apple a încheiat un parteneriat cu International Business Machines Corp., iar directorul Apple Tim Cook a declarat că motivul este încheierea de parteneriate cu corporațiile, pentru a stimula vânzările pentru viitoarele modele de iPad.

Analistul IDC, Jitesh Ubrani, a apreciat că, deși vânzările de tablete au scăzut, firmele, școlile și guvernele vor deveni cumpărători importanți pentru acest gen de dispozitive. Aceste grupuri de clienți au fost responsabile pentru 16% din vânzările de tablete în trimestrul al doilea, în creștere față de 13% în urmă cu un an.

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*