Sfaturi sa-ti gestionezi timpul eficient

Gestioneaza-ti-timpul-in-mod-eficient-Esti vesnic in criza de timp? Ai senzatia ca iti petreci toata ziua agitandu-te fara niciun rezultat? 
Un astfel de sitl de viata, tot timpul pe fuga si tot timpul in intarziere, poate dauna grav carierei, vietii de familie si chiar si sanatatii.

Stabileste-ti prioritatile

A face lucrurile mai repede nu poate inlocui necesitatea de a face lucrurile care conteaza cu adevarat. Persoanele care au probleme serioase cu gestionarea timpului sunt persoanele care nu stiu cum sa-si stabileasca prioritatile.

Daca ai astfel de probleme, gandeste-te la toate actiunile pe care le ai de facut si evalueaza-le, dandu-le atentie in functie de importanta lor.

Te cred pe cuvant ca ai vrea o zi de 48 de ore, ca sa ai timp sa le faci pe toate. Pana cand va deveni posibil asa ceva, mai repede dilatezi tu timpul.

Uite cum:

– pune pe hartie toate treburile pe care le ai de facut de-a lungul zilei’;
– observa cat timp iti ia sa te ocupi de fiecare lucru si cat din orele de serviciu petreci in trafic sau la o cafea cu colegii;
– cauta sa folosesti la maximum timpul! In drum spre serviciu ai putea sa dai telefoane sau sa arunci o privire in agenda.

Aloca apoi cateva minute fiecarei actiuni, astfel incat sa iti imparti timpul pentru finalizarea actiunii, per ansamblu.

Planifica saptamanal

Mare parte din frustrarea si anxietatea noastra vine din sentimentul ca nu suntem pregatiti. Multe activitati devin urgente din cauza lipsei unei pregatiri adecvate. Prin organizarea saptamanala poti remedia aceasta problema. 

La fiecare sfarsit de saptamana, rezerva-ti cateva minute pentru a-ti planifica saptamana care va urma. Stabileste care sunt prioritatile pentru aceasta saptamana si care sunt pasii pe care ii vei urma.

Momentele de liniste in care iti organizezi saptamana iti ofera posibilitatea de a stabili exact timpul necesar pentru fiecare actiune importanta.

Timp liber, pentru tine

Daca una dintre prioritatile tale este sa ai mai mult timp liber, atunci programeaza-ti mai intai timpul liber, apoi rezerva-ti timp si pentru munca.
Foloseste timpul ramas pentru a indeplini sarcinile obisnuite. 

Inainte de a-ti asuma o alta responsabilitate, intreaba-te daca se potriveste cu prioritatile tale.
Te cred pe cuvant ca ai vrea o zi de 48 de ore, ca sa ai timp sa le faci pe toate. Pana cand va deveni posibil asa ceva, mai repede dilatezi tu timpul. Uite cum:

Pune pe hârtie toate treburile pe care le ai de făcut de-a lungul zilei.
Observă cât timp îţi ia să te ocupi de fiecare lucru şi cât din orele de serviciu petreci în trafic sau la o cafea cu colegii.
Caută să foloseşti la maximum timpul! În drum spre serviciu ai putea să dai telefoane sau să arunci o privire în agendă

Adauga un comentariu

*