Lucruri benefice obținute din veselie şi atunci când ești bun cu ceilalţi

natura-fericireVeselia este un tonic pentru inimă  dar și pentru suflet, te ajută să privești viața cu alți ochi prin culorile de bază ale gamei de culori și ai avantajul că nu poți vedea nuanțele complementare! Deci nimic nu te va deziluziona atunci când nu se va îndeplini.

Cercetătorii americani au descoperit că starea de bine poate influenţa sistemul imunitar. Din experimentele efectuate, veselia este transmisă materialului genetic, astfel că celule imune devin mai rezistente în lupta cu bolile.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că bucuria manifestată în diferite feluri are efecte adverse surprinzătoare asupra sistemului imunitar.

Studiile au arătat că persoanele altruiste, care se bucură când ajută oameni nevoiaşi, au un nivel mai mare de anticorpi care combat infecţiile.

Pe de altă parte, persoanele care se autoapreciază dar primesc laude sub aşteptări sunt mai predispuse să se îmbolnăvească, pentru că loviturile primite pentru starea lor psihică atacă şi capacitatea antivirală a imunităţii.

Oamenii de ştiinţă au examinat cum răspunde genomul uman la stările de frică, stres, mister şi alte stări mentale negative, dar şi-au concentrat cercetările asupra modului cum reacţionează genele umane la o stare psihologică pozitivă, cum este veselia şi mulţumirea sufletească.

Acest studiu este primul de acest gen, care a examinat impactul pe care-l are starea de bine asupra materialului genetic.

Oamenii care sunt obişnuiţi să-i ajute pe ceilalţi şi, în general, să gândească pozitiv, au un nivel ridicat de sentimentul cunoscut şi sub numele de bunăstare.

Adauga un comentariu

*