Cele mai spectaculoase castele din Europa

Castelul Reszel, PoloniaDaca vrei sa vezi cum e viata într-un castel autentic, se poate! Astazi exista multe castele – mai vechi sau mai noi – transformate in hoteluri de lux, asa ca nu trebuie decat sa te hotarasti regina carui regat vrei sa fii.

Castelul Reszel, Polonia

In nordul Poloniei se afla acest superb castel gotic, construit in secolul XIV de cavalerii teutoni. Castelul si-a schimbat stapanii de multe ori de-a lungul secolelor, iar astazi aici e un loc de intalniri al artistilor – polonezi sau din lumea intreaga, care organizeaza aici expozitii si tot felul de alte evenimente.

Castelul Fuschl, AustriaCastelul Fuschl, Austria

Situat pe malul lacului Fuschl, la marginea Salzburgului – unul dintre cele mai romantice orase din lume –, castelul Fuschl este o fosta resedinta de vanatoare, construita in 1450. Hotelul gazduieste o impresionanta colectie de arta, dar si un spa foarte cunoscut. Printre serviciile oferite oaspetilor se numara plimbari cu imprejurimi cu modele vintage de Rolls Royce, butler, o impresionanta pivnita de vinuri si trei restaurant gourmet.

16181655Castelul Bussaco, Portugalia

Un castel ceva mai tanar, dar extrem de spectaculos. Construit intre anii 1888 si 1907, pentru ultimii regi ai Portugaliei, legendarul castel se inalta in muntii Bussaco din centrul tarii. Arhitectul italian Luigi Manini a creat aici o poveste romantic, in stil neo-manuelit, care evoca stilul architectural al secolului XVI. Mai mult, castelul este inconjurat de o magnifica gradina, creata de calugarii carmeliti care aveau aici o manastire, cu secole in urma, si care trebuia sa inchipuire gradina paradisului.

Castelul Ashford, IrlandaCastelul Ashford, Irlanda

Irlanda e plina de castele somptuoase. Poate cel mai frumos si faimos dintre acestea este Ashford Castle. Situat in mijlocul unui superb domeniu de peste 140 hectare (cu gradini, padure, lacuri, insule), castelul vechi de peste 700 de ani este azi un luxos hotel de 5 stele, in care fiecare oaspete e tratat ca un rege.

Castelul Dromoland, IrlandaCastelul Dromoland, Irlanda

Tot in Irlanda se inalta un alt castel de vis transformat in hotel, in 1962. Castelul dateaza din secolul al V-lea, pe cand era resedinta unei familii regale gaelice, iar hotelul de cinci stele este vestit pentru ospitalitatea sa, pentru bucataria gourmet si vinurile de colectie. Si acest castel are un domeniu imens, cu paduri, pajisti de un verde ireal, lacuri si chiar un teren de golf.

Castelul Amberley, AngliaCastelul Amberley, Anglia

Inconjurat de ziduri inalte menite sa tina piept piratilor, castelul Amberley din West Sussex are o istorie de peste 900 de ani. Cladirea, atent renovata si transformata intr-un hotel de lux, pastreaza gloria vremurilor apuse, oferind rezidentilor o experienta cat se poate de romantica.

Castelul Alarcon, SpaniaCastelul Alarcon, Spania

Castelul Alarcon din La Mancha ofera o experienta de neuitat celor pasionati de istorie. Construita in secolul al VIII-lea de catre triburile arabe ajunse pe aceste meleaguri, fortareata cocotata pe un promontoriu a fost renovata si partial mobilata astfel incat sa ofere o experienta cat mai autentica, dar fara a sacrifica nimic din comfortul modern. Doar 14 camere pot fi inchiriate, si nu sunt tocmai ieftine, dar se spune ca merita fiecare banut.

Adauga un comentariu

*