Cum ne afectează tocurile înalte sănătatea

j3_2Eleganţă, o siluetă de invidiat, stil, toate acestea pot fi oferite de o singură pereche de pantofi. În acestă privinţă nici o femeie nu mă poate contrazice. Câte reprezentante ale sexului frumos sunt conştinte, însă, de efectele pe care le are purtatul tocurilor pe termen lung?

Dacă nu ai aflat până acum, trebuie să ştii ca perechea de pantofi care îţi dă atâta siguranţă de sine şi care te face să arăţi nemaipomenit îţi poate provoca probleme de sănătate.

Dacă ai crezut că singura problemă care poate apărea este durerea de picioare, află că neplăcerile nu se opresc aici. Iată câteva din efectele pe care le poate avea purtatul tocurilor pe termen lung!

Durerile de spate

,,Baba suferă la frumuseţe” – aşa se spune dintotdeauna, dar cât oare să suporte doamnele care petrec o zi întreagă pe tocuri. Majoritatea femei sunt obișnuite și nu li se par dificil utilizarea acestor încalțăminte,  însă tocurile pot forţa arcuirea spatelui, articulaţiile simţind o presiune prea mare şi, implicit, durerile de spate apar și ajung să devină puternice.

Poziția pe vârfuri a picioarelor, afecțiuni ale tendonului lui Ahile

Poziția arcuită a piciorului menită sa se muleze pe forma încălțămintei cu tocuri duce la o contracție incorectă a tendonului lui Ahile în timpul mersului. Urmează numaidecât dureri articulare și, în cazuri extreme, ruperea parțială sau totală a tendonului.

Artrita

Artrita este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea articulaţiilor şi poate reprezenta un risc pentru femeile care poarta tocuri înalte. Unii pantofi cu tocuri te forțează să mergi pe vârfuri, astfel provocând daune la nivelul articulaţiilor și a ţesuturilor moi ce le înconjoară. În timp, aceste lucruri pot duce la apariția simptome specifice artritei.

Monturile

Monturile reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme dintre cele întâmpinate de femeile care poartă des tocuri.

Tocurile purtate pe termen lung, produc afecţiuni mai grave. Tocurile obligă piciorul să alunece în faţă, motiv pentru care degetele sunt strânse într-o poziţie incomodă ce cauzează bătături, formarea monturilor și umflături.

Specialiştii le sfătuiesc pe femei să le poarte mai rar şi să aleagă cu atenţie perechea de pantofi pe care urmează să o poarte, în funcţie de comoditatea pe care le-o oferă.

Toate aceste afecțiuni sunt extrem de neplăcute și au consecințe deosebit de grave, de la deformarea piciorului până la deformarea mersului și dificultatea găsirii unei încălțăminte potrivite. 

 

Adauga un comentariu

*