Pompierii militari din cadrul ISUJ Bacău se alătură proiectului „Niciodată nu e prea târziu”

pompieriMiercuri, 20 august 2014, în cadrul proiectului ”Niciodată nu e prea târziu”, ce vizează construirea unei case domnului Biur Petre, persoană cu handicap, din sat Valea Seacă, comuna Nicolae Bălcescu, alături de voluntarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău vor veni şi pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău.

Timp de trei zile, 28 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, de la subunităţile din Bacău, Oneşti şi Moineşti vor da o mână de ajutor pentru realizarea proiectului pe care Fundaţia Habitat for Humanity Comăneşti îl desfăşoară în comuna Nicolae Bălcescu.

Cu toate că se află în timpul lor liber, pompierii militari bacăuani nu pot sta deoparte atunci când persoane aflate în dificultate au nevoie de ajutor.

Participarea la un asemenea proiect este o noutate pentru salvatorii băcăuani, însă nu şi faptul de a fi parteneri cu reprezentanţii Fundaţiei Habitat for Humanity Comăneşti în acţiuni de ajutorare a populaţiei în momentele cele mai grele. Activităţile desfăşurate împreună de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău şi Fundaţia Habitat for Humanity au fost atât în primele momente postdezastru, atunci când au distribuit cetăţenilor kit-uri de reparaţii, dar şi de natură preventivă, pentru a conștientiza cetățenii cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, precum și pentru a populariza modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Cu toate că motivaţia profesională oferită de vieţile salvate zi de zi reprezintă pentru pompierii militari o„medalie”, acest moment marchează şi dovedeşte solidaritatea faţă de semeni.

Prin gestul lor, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău doresc să facă un lucru demn de urmat de către populaţia judeţului Bacău și să conștientizeze comunitatea cu privire la importanța voluntariatului.

Oricare dintre noi poate fi un salvator.

Adauga un comentariu

*