VREMEA până la sfârşitul lunii

646x404Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 – 31 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

Media maximelor termice va creşte cu aproximativ 6 grade în primele zile ale perioadei de prognoză, atingând aproximativ 31 de grade pe 21 august, când vremea va fi călduroasă, după care temperaturile vor scădea, spre 24…25 de grade în intervalul 22 – 25 august. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, fiind în scădere de la 17 grade pe 22 august, spre 13 grade pe 25 august. O nouă încălzire va avea loc la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, după care, până la sfârşitul lunii, se va menţine un regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă de august, cu medii ale temperaturilor maxime de 27…28 de grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 15 grade.

Probabilitatea de ploaie se va menţine scăzută pe tot parcursul intervalului şi doar în jurul datei de 21 şi 26 august vor fi averse slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în nordul regiunii.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*