Trucuri de frumusete pentru vacanta

vacantaVara vrem un look fresh! Pregatirile pentru vacanta nu inseamna doarbagaje si bilete de avion. Corpul tau trebuie sa arate si sa se simta impecabil!

Piele catifelata, ten fara imperfectiuni, par sanatos si natural si o manichiura pe masura! Cum obtii toate acestea? Tinand cont de cateva sfaturi rapide!

1. Cel mai important sfat pentru o vara fara probleme: foloseste crema de protectie solara. Asigura-te ca produsul tau are filtre pentru ambele tipuri de raze UVA si UVB. Aplica ecranul solar cu aproximativ 15 minute inainte de a iesi din casa.

2. Fa un dus rapid dupa fiecare baie in piscina sau in mare. Chiar daca sarea de mare e sanatoasa, nu o lasa pe piele mult timp, deoarece o deshidrateaza excesiv. Indeparteaz-o printr-un masaj usor, apoi clateste-ti corpul cu apa calduta. Seara, spala-te cu un gel de dus cu proprietati de hidratare, aplica un gel de aloe vera (hidratant, calmeaza arsurile solare si pastreaza bronzul timp indelungat).

3. Daca ai stat prea mult la soare si te ustura pielea, da fuga la piata. Cumpara o mana de fasole verde proaspata, spal-o bine, zdrobeste-o cu furculita si amestec-o cu iaurt. Maseaza-ti intregul corp cu mixtura respectiva, las-o sa actioneze zece minute si apoi indeparteaz-o cu apa calduta. Usturimea va disparea imediat, iar pielea va fi hidratata si catifelata.

4. Lumina intensa a soarelui iti poate irita ochii (cunosti simptomele: ochi injectati, rosii, umflati, mancarimi). Taie rondele de castraveti (reci, din frigider), groase de jumatate de centimetru si aplica-le pe ochi. Lasa-le sa actioneze 5-10 minute.

5. Te intrebi de ce ti-au aparut peste noapte pistrui sau pete pe piept, pe gat si pe spate? Daca ai folosit parfum pe baza de alcool si apoi te-ai expus la soare, ai gasit raspunsul. Singurele parfumuri care pot fi folosite in zilele calde de vara sunt cele uleioase sau pe baza de apa.

6. Schimba-ti programul de antrenament. Antreneaza-te dimineata devreme, pe o durata mai scurta de timp. Inlocuieste alergarea cu inotul, antrenamentul cu greutati cu un program special pentru plaja. Foloseste crema de protectie solara si bea cat mai multe lichide. Antreneaza-te numai in haine de bumbac, astfel lasa-ti pielea sa respire, lejere. Nu folosi parfum sau lotiuni parfumate. Cel mult o pudra de talc.

7. Ti se pare imposibil sa folosesti make-up la plaja, desi moda o cere? Totul depinde de produsele pe care le folosesti. Iata cateva alternative, care-ti pot rezolva problemele: alege un fond de ten lejer, translucid, cu o formula „oil free“.

Pentru a acoperi micile imperfectiuni ale tenului,inlocuieste anticearcanul sau concealer-ul cu o pudra lejera, care absoarbe excesul de sebum. Inainte de a aplica pudra sau fondul de ten, tamponeaza fata cu un servetel curat, pentru a indeparta excesul de crema si transpiratia. Inlocuieste rujul cu un gloss de buze. Opteaza pentru mascara waterproof, obligatoriu.

8. Spala-ti parul zilnic, cu miscari usoare, fara a agresa scalpul. Foloseste de fiecare data un sampon si un balsam, concepute special pentru tipul tau de par, plus un hairspray cu protectie UV. Foloseste o masca pentru par o data pe saptamana. Nu te pieptana cu miscari agresive si foloseste o perie facuta din materiale naturale. Nu-ti tapa parul in varful capului. Nu folosi benzi elastice pentru a-ti prinde parul. Bea multa apa. Mananca multe fructe, legume si proteine. Daca pe plaja constati ca ti-ai uitat spray-ul de protectie solara, nu dispera: lotiunile pentru corp functioneaza la fel de bine. Uda-ti parul inainte de a intra in piscina si aplica un strat de balsam care nu necesita clatire. In felul acesta parul va absorbi mai putin clor sau alti dezinfectanti.

9. Amesteca intr-o cana suc de lamaie si apa rece. Inmoaie doua prosoape in solutia obtinuta si infasoara-le in jurul talpilor. Are un efect reconfortant, hidratant, catifeleaza pielea picioarelor si vindeca eventualele crapaturi sau taieturi datorate scoicilor si pietricelelor de pe plaja. Maseaza-ti apoi talpile cu o crema de galbenele, deoarece are efect cicatrizant si dezinfectant. Crema de galbenele este ideala si pentru tratarea si calmarea muscaturilor de tantari sau albine. Pentru a preveni, insa, aceste mici incidente, foloseste un supliment nutritiv de vitamina B1.

10. Pentru ca unghiile tale sa arate superb, trebuie sa le hranesti (cu omega-3 – un supliment nutritiv, derivat din uleiul de peste, care se gaseste la orice farmacie) si sa le protejezi (cu lac de unghii – aplica-l pe unghiile bine curatate, in doua straturi subtiri, inclusiv pe marginea din varful unghiei).

 

Adauga un comentariu

*