Tendintele anului 2014 in amenajarea locuintei

design-interior-casaExpertii in materie de design au stabilit deja culorile, texturile, finisajele, decoratiunile si forma pieselor de mobilier ce vor influenta domeniul amenajarilor interioare in anul 2014.

Anul 2014 decorul ne promite culoare, un stil vintage al anilor ’70 si ’80, poezie si stil. Poti opta pentru un roz pal prin intermediul unui tapet, poti opta pentru un plexiglas fume pentru piesele de mobilier si pentru scaune si mese tapitate cu materiale. Nu uita nici de indemodabilele alb si negru. Iti poti customiza scarile cu un model in alb si negru.

Bucatariile in culori pretioase

Bucataria nu mai este de mult doar o simpla incapere a casei, una folosita exclusiv pentru gatit. Designerii de interior mizeaza, in 2014, pe eleganta si caldura acestui spatiu si propun amenajarea in culori pretioase, de la galben auriu la verde smarald si rosu rubiniu.

De altfel, una dintre cele mai in voga combinatii cromatice pentru spatiul bucatariei in 2014 va fi cea dintre verdele smarald, cu parfum regal, si galbenul auriu cu irizatii de cupru.

Piesele de mobilier vechi cu forme brutale

Se va pune accent pe piesele de mobilier vechi, din lemn sau fier, sumar prelucrate, cu aspect brutal, nefinisat. Este suficienta o singura astfel de piesa, in jurul careia se va construi restul decorului. Aceasta poate fi o masa mare din lemn, cu blat si picioare groase, cu aspect antichizat, in jurul careia pot fi plasate scaune cu design modern, tocmai pentru a scoate in evidenta valoarea mesei.

Folosirea extensiva a turcoazului

Chiar daca Radiant Orchid, o nuanta elegana de violet, a fost desemnata culoarea Pantone a anului 2014, nu inseamna ca nu te poti juca si cu alte nuante pentru a da un plus de personalitate locuintei tale! Expertii in domeniu se declara incantati de turcoaz, nuanta care a luat cu asalt designul de interior in toamna 2013 si care va fi folosita extensiv si de-a lungul lui 2014.

Cum poti insera turcoazul in designul casei tale? Mizeaza pe accente in aceasta nuanta vibranta, de la obiecte decorative, tapiteria fotoliilor sau a scaunelor pana la tapetul turcoaz!

Accesorii din blanuri si piei de animale

Fie ca optezi pentru variantele naturale, fie ca le preferi pe cele artificiale, afla ca, in 2014, la mare cautare vor fi si accesoriile din blanuri si piei de animale, de la covoare la pernute decorative si cuverturi de pat si sofale.

Pretiozitatea decoratiunilor din cupru

Intrat in gratiile designerilor inca din toamna acestui an, cuprul isi va continua sederea in magazinele de amenajari si decoratiuni interioare si in anul 2014, sub forma diverselor corpuri de iluminat, a pieselor mici de mobilier, a obiectelor sanitare sau a accesoriilor decorative. Cuprul, cel putin in opinia designerilor, este un metal pretios in care merita sa investesti.

Adauga un comentariu

*