Ce să nu porți la muncă

as1Ținutele de la locul de muncă nu mai trebuie să fie atât de stricte cum erau cândva, dar încă există câteva reguli pe care nu ar trebui să le încalci. Când alegi hainele pentru serviciu, gândește-te întotdeauna că trebuie să arăți ca o profesionistă și să inspiri încrederea celorlalți. Află ce nu ar trebui să porți niciodată la muncă.

Hainele vorbesc despre noi și contribuie la modul în care ceilalți ne percep. La muncă, vrem să fim percepuți ca profesioniști, persoane perfect capabile să ducă task-urile la bun sfârșit. Or, anumite alegeri vestimentare ar putea să-ți atragă un avertisment din partea șefilor. Iar dacă se lasă deja cu mai multe avertismente, o tinută prost aleasă ar putea să ducă chiar la concedierea ta.

Bluzele foarte decoltate

Nu este deloc nepotrivit să arăți sexy la muncă, dar încearcă să faci asta fără să expui anumite părți ale corpului. O fustă conică sau un top mulat arată bine, mai ales dacă completezi ținuta cu un sacou elegant, însă un decolteu adânc este prea mult pentru serviciu. Dacă bluza ta preferată este decoltată, poart-o cu un maieu, astfel încât să te acopere.

Blugii rupți

Blugii pot fi purtați acum cam în orice companie, dar ține cont că nu orice model este potrivit pentru muncă. Jeanșii rupți, de exemplu, sunt cool și la modă, dar păstrează-I pentru ieșirile cu prietenii.

Haine prin care se observă tatuajele sau piercing-urile

Companiile pentru care lucrezi nu au voie să îți interzică să îți faci un tatuaj, dar dacă ai deja unul, încearcă să îl acoperi la serviciu. Cei mai mulți angajatori, dar și posibilii clienți, cred că tatuajele sunt neprofesionale.

Pantalonii scurți

Indiferent de materialul din care sunt făcuți, pantalonii scurți nu sunt potriviți pentru birou, așa că nu îi purta niciodată la muncă. Pentru că îți dau un aer casual, sunt potriviți pentru plimbări sau ieșirile în oraș. În locul lor, optează pentru fuste, sunt la fel de drăguțe și mult mai profi. Ai grijă, însă, să nu fie foarte scurte.

Adauga un comentariu

*