MĂSURI SPECIFICE la meciul de fotbal dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ – F.C. „Dinamo” Bucureşti

image001Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ  – F.C. „Dinamo” Bucureşti.

 În data de 17.08.2014 începând cu ora 21.00 pe stadionul „Ceahlăul” din municipiul Piatra-Neamţ se va desfăşura meciul de fotbal din Liga I dintre echipele F.C. „Ceahlăul” Piatra Neamţ  – F.C. „Dinamo” Bucureşti.

Având în vedere importanţa acestei partide, la această manifestare se preconizează participarea unui număr mare de spectatori precum şi suporteri ai celor două echipe.

Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.).

Organizatorul competiţiei, F.C. Ceahlăul Piatra Neamţ va pune în vânzare 3500 de bilete, 350 de abonamente şi invitaţii, din numărul total de 16.621 de locuri ale stadionului.   Accesul în stadion se face începând cu orele 19.00.

Astăzi, 14 august 2014 a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – jandarmi, poliţie, situaţii de urgenţă, organizator, ambulanţă etc.

Activităţi de prevenire

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestei partide de fotbal, jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

Recomandări

Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie sã respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive.

Recomandăm suporterilor să vină din timp la stadion, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să solicite imediat, în mod direct sau prin apel 112, intervenţia forţelor de ordine, atunci când situaţia o impune.  De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor. Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă. La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate.

Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fãrã documente de acces  în stare  vãditã de beţie , consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la  efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel , cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare , ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora.

De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine , ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine. Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.  Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

Adauga un comentariu

*