Lansare proiect: „Renașterea tradițiilor culturale rome – calea spre dezvoltare armonioasă a comunității locale”

DSC00177 EDITMiercuri, 13.08.2014, a avut loc lansarea proiectului: „Renașterea tradițiilor culturale rome – calea spre dezvoltare armonioasă a comunității locale”, finanțat în cadrul mecanismului financiar al SEE 2009-2014 prin programul Fondul ONG în România încadrându-se în ariile tematice ale Componentei 2 Justiție Socială, Subcomponenta 2.1 Dezvoltarea comunităților rurale interetnice.

DSC00116 EDITAsociatia Pentru o Europă Unită în parteneriat cu Consiliul Local Corbasca și-a propus ca în perioada mai 2014 – aprilie 2016 să instruiască un număr de 50 de copii și tineri în deprinderea tehnicilor instrumentale si împreună cu alți instrumentiști cu experiență din comunitate să reînființăm „Fanfara de la Băcioiu”.

Obiectivul acestiu proiect constă în reînvierea tradițiilor culturale rome prin diferite activități specifice în vederea dezvoltării relațiilor interetnice cât și a situației sociale și economice a populației de etnie romă din comuna Corbasca, județul Bacău. 

La lansarea de proiect au participat membrii echipei de management, primarul Comunei Corbasca, Ciubotaru Vasilică, împreună cu viceprimarul, Pușcașu Nicușor, cât și reprezentanți ai presei locale.

Adauga un comentariu

*