Regina cîştigurilor » Simona Halep este sportivul român cu cele mai mari venituri din publicitate

Simona Halep, prin contractul semnat cu Dedeman, este sportivul român cu cele mai mari cîştiguri din publicitate. Doar Gheorghe Hagi a adunat mai mult, dar doar după ce a abandonat cariera sportivă.
Compania românească Dedeman, liderul pieţei de bricolaj, a semnat un contract de sponsorizare cu Simona Halep, numărul 3 mondial. Suma vehiculată că o va primi jucătoarea de tenis este de 500.000 de euro pe an. În plus, firma se obligă să construiască un nou teren de tenis pentru fiecare magazin deschis în perioada următoare.

„Costurile estimate pentru fiecare teren se ridică la 30.000 – 35.000 de euro. Planurile noastre prevăd deschiderea a 13 magazine Dedeman în România, iar trei dintre acestea vor fi inaugurate chiar în acest an, în Bucureşti, Deva şi Tîrgu-Jiu”, a declarat Dragoş Pavăl, preşedinte şi acţionar majoritar al companiei Dedeman.

„Întotdeauna ne dorim să facem echipă cu cei mai buni, iar acum mă bucur să fac echipă cu Dedeman, numărul unu în domeniul lor. Sunt încîntată să colaborez cu români ambiţioşi şi pasionaţi de ceea ce fac” (Simona Halep)

Prin contractul semnat, Halep devine sportivul român cu cele mai mari cîştiguri din publicitate, cu o singură excepţie: Gheorghe Hagi. „Regele” fotbalului a adunat aproximativ trei milioane de euro după ce a semnat de-a lungul timpului contracte de publicitate cu BRD, Coca-Cola, Gilette, BMW, Vodafone, Bergenbier sau Texaco.

Halep cîştigă mai mulţi bani însă decît au făcut-o Cristi Chivu, fostul căpitan al „naţionalei” de fotbal, Laurenţiu Reghecampf, ex-tehnicianul Stelei, sau Lucian Bute, fostul campion mondial de box profesionist

Şarapova, lider mondial
Într-un top al cîştigurilor din publicitate, în tenisul feminin mondial, rusoaica Maria Şarapova conduce detaşat. Ea a cîştigat 23 de milioane de dolari în 2013. Maşa e urmată de chinezoaica Na Li, locul 2 WTA, care se bucură de piaţa chineză şi a adunat într-un singur an nu mai puţin de 18 milioane de dolari. Pe trei, e liderul mondial Serena Williams, americanca avînd cîştiguri de 11 milioane de dolari de la sponsori.

5.292.922 de euro a adunat din tenis pînă acum Simona Halep, sportiva care va împlini 23 de ani pe 27 septembrie

Adauga un comentariu

*