Situatia operativa la nivelul judetului Bacau

 

Având în vedere avertizarea meteorologică „COD GALBEN” din 22 iulie, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru județul Bacău, prin care au fost prognozate cantități importante de precipitații,marti, 22 iulie,  în orașul Comănești s-au manifestat fenomene hidro-meteorologice periculoase în urma cărora au fost afectate un număr de aproximativ 200 de gospodării.În zonă s-au deplasat imediat un număr de 14 cadre și 3 autospeciale de de lucru cu apă și spumă, o autospecială SMURD și două motopompe transportabile. S-a acționat pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate, precum și pentru evacuarea și salvarea a 5 persoane și a 16 animale.

În urma ploilor torențiale, în comuna Ștefan cel Mare, sat Rădeana, au fost afectate 14 gospodării. La locul evenimentului, s-au deplasat 10 pompieri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o motopompă. S-a acționat pentru evacuarea apei din curți.

Totodată, în comuna Ștefan cel Mare, sat Negoiești, au fost blocate în trafic de viituri 3 autoturisme în care se aflau 13 persoane. La fața locului, s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul I.S.U.J. Bacău format din 6 cadre cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. În urma acțiunilor de intervenție, persoanele au fost salvate.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost activată grupa operativă a unităţii. De asemenea, s-au constituit două echipaje mobile compuse din 9 pompieri cu 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, care s-au deplasat în zonele în care au fost semnalate probleme, pentru a interveni în sprijinul preşedinţilor C.L.S.U. din localităţile afectate.

Marti, 22 iulie,  începând cu ora 20.00, la nivelul judeţului Bacău a fost operaţionalizată Grupa Operativă – etapa I, din care fac parte reprezentanţi ai structurilor M.A.I. Grupa operativă și-a desfăşurat activitatea în serviciu de 24 ore, în perioada 22 – 23.07.2014, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău. In orașul Comănești, un echipaj de intervenție format din 10 pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și 2 motopompe, acționează pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate. Misiunea va continua şi în cursul zilei de mâine.

Adauga un comentariu

*