Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica

1362657516_inhalatii_sinuzitaCongestia nazala sau nasul infundat apare atunci cand tesuturile nazale si vasele de sange sunt umflate in exces cu fluid. Cel mai adesea, poate fi cauzata de gripa, raceala, alergia la praf, polen, par de animale de companie sau ca raspuns la iritanti, de genul fumului de tutun. Unele persoane au in mod constant nasul infundat, fara nici un motiv aparent – afectiune cunoscuta sub numele de rinita nonalergica.

Sinuzita cronica afecteaza milioane de oameni anual, fiind una din cele mai frecvente afectiuni cronice. Simptomele pot include dificultati de respiratie nazala, dureri de cap, dureri in spatele ochilor, sensibilitate la nivelul obrajilor, congestia sinusurilor, scurgeri nazale sau scurgeri post nazale.

Sinuzita acuta dureaza mai putin de 4 saptamani. In cele mai multe cazuri, sinuzita este precedata de o raceala banala cauzata de un virus.

Sinuzita cronica, este recurenta sau dureaza mai mult de 12 saptamani si poate fi cauzata de infectii ale tractului respirator superior, alergii, deviatie de sept sau alte conditii anatomice si fungi.

Simptomele sinuzitei acute sunt: durere de cap; durere faciala; febra; oboseala; rinoree; stranut; tuse; scurgeri nazale; obstructie nazala.

Simptomele sinuzitei cronice sunt: congestie nazala; scurgeri postnazale; dureri de cap severe, care tind sa se agraveze atunci cand aplecati capul in fata.

Insa avem noroc pentru ca exista masuri imediate, ca alternative sigure si naturale la utilizarea medicamentelor.

1. Studiile au demonstrat ca pana la 70% din bolnavii cu sinuzite cronice au alergii de mediu. Deci, este logic sa incerce sa evite, pe cat posibil, fumatul pasiv, gazele din trafic, aerul uscat si substantele chimice din propria casa sau de la locul de munca.

2. Exercitiile fizice moderate ajuta la cresterea imunitatii. Chiar si mersul pe jos pentru doar 30 de minute de 3-4 ori pe saptamana poate fi extrem de eficient – desi ar trebui sa se evite plimbarile in aer liber atunci cand cantitatea de polen din mediu este ridicata, deoarece acest factor poate exacerba problema.

3. Excludeti din dieta alimente cu potential alergen si care favorizeaza crearea de mucus, precum ouale, alimentele grase sau prajite, pastele, zaharul, ciocolata, berea si orice alt aliment care contine aditivi.

4. Consumati mai multe produse ce curata sinusurile si ajuta la fluidizarea mucusului. Acestea includ alimente precum fructele si legumele proaspete, salatele, peste si supa de pui fierbinte. Alimentele care sunt cunoscute ca fiind deosebit de benefice sunt usturoiul, ceapa, ardeiul iute, ghimbirul, hreanul, mustarul si ananasul.

5. Beti zilnic 2-3 litrii de apa minerala sau plata, ceaiuri de plante fierbinti si bauturi care contin lamaie.

6. Pentru ameliorarea rapida a simptomelor, amestecati o lingurita de hrean ras sau radacina proaspata cu suc de lamaie, apa fierbinte si indulciti cu putina miere; sorbiti incet amestecul.

7. Inhalarea este o modalitate practicata si testata pentru a desfunda sinusurile blocate. Inhalati aburii emanati de ceaiul de menta: acoperiti capul cu un prosop, inchideti ochii si inhalati aburul emanat, timp de 10 minute.

Adauga un comentariu

*