Caisele – Beneficii asupra sanatatii

caiseContinutul ridicat de beta-caroten si licopen face din caise un important aliment pentru sanatatea inimii. Ambele componente favorizeaza oxidarea colesterolului LDL, fapt care ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare.

Totodata, caisele contin nutrienti precum vitamina A care ajuta la imbunatatirea vederii, dar impiedica si radicalii liberi sa afecteze celulele si tesuturile. Caisele mai contin vitamine din complexul B, vitamina E si K.

Dintre minerale, caisele sunt bogate in calciu si magneziu, dar contin si fosfor, fier, precum si urme de cupru, zinc, seleniu, mangan.

caise-uscateCaisele sunt disponibile fie proaspete, fie uscate. Caisele uscate sunt la indeamana pentru ca se gasesc pe tot parcursul anului. Ambele feluri sunt hranitoare si iti ofera substantele nutritive necesare. Trebuie doar sa ai grija ca cele uscate sunt bogate in calorii din cauza conservantilor si, de aceea, multe persoane le evita. Ne protejeaza impotriva cancerului, datorita continutului de antioxidanti puternici.

Tot continutul acesta ridicat de vitamine si minerale ajuta la combaterea asteniei. Avand un efect revigorant asupra organismului, impreuna cu o alimentatie adecvata si cu exercitii fizice regulate, pot tine departe starile depresive. Caisele tonifica sistemul nervos, ajutand la combaterea starilor de stres, oboseala sau insomnii.

caise (1)Totodata, consistenta lor in fier combate anemia. Tot datorita acestui continut, ajuta la mentinerea unei danturi si al unui sistem osos puternic.

Pentru a te bucura de efectele benefice ale caiselor, consuma-le inainte cu cel putin jumatate de ora de a manca sau la o jumatate de ora dupa masa. Astfel te poti asigura ca acestea nu vor interveni in digestia alimentelor principale, dandu-ti peste cap sistemul digestiv.

 

Adauga un comentariu

*