Întâlnire cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland

POZ_6358Deputatul Gabriel Vlase, în calitate de șef al delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară NATO și vicepreședinte AP NATO împreuna cu Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților au avut o întrevedre în cursul zilei de astăzi cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

La invitaţia miniştrilor afacerilor interne si justiţiei, Secretarul General al Consiliului Europei (SG/CoE), Thorbjorn Jagland, a participa la Conferinţa ministerială pe teme de justiţie şi afaceri interne a Procesului de cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată la Bucureşti, în marja exercitării de către România a Preşedinţiei acestei structuri internaţionale.

gvVizita are loc în special în contextul viitoarelor alegeri pentru funcţia de SG CoE, ce se vor desfăşura la sesiunea APCE din 23-27 iunie.

Vizita SG al CoE la Bucureşti permite marcarea rezultatelor pozitive din cooperarea bilaterală iniţiată în anul 2013 (Oficiul privind combaterea criminalităţii informatice şi confirmarea de către CEDO a efectivităţii noii legi a retrocedărilor). Discutarea crizei din Ucraina oferă posibilitatea promovării evaluărilor părţii române în perioada imediat următoare desfăşurării alegerilor din 25 mai, precum şi transmiterea unor mesaje pe palierul protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale. De asemenea, este un prilej de evidenţiere a abordării pro-active a ţării noastre faţă de evoluţiile din ţara vecină, confirmată prin contribuţia voluntară a României pentru finanţarea Pachetului de măsuri imediate al CoE în Ucraina.

Adauga un comentariu

*