Capsunile si minunatele beneficii curative ale acestora

Bogate în fibre, nutrienţi esenţiali şi antioxidanţi, căpşunile nu conţin grăsimi şi sunt şi sărace din punct de vedere caloric, ceea ce le face potrivite chiar şi pentru persoanele care sunt la dietă.
Proaspete sau congelate, capsunile sunt cu adevarat delicioase. Este sezonul lor in aceasta perioada, asa ca un bol de capsuni ar trebui sa fie pe masa ta zilnic. Pe langa gustul senzational, aceasta fraga mai mare, rosie si carnoasa, te ajuta sa ramai sanatoasa si frumoasa, caci este plina de calitati nutritionale. capsuni
1. Capsunele ne ajuta sa ardem grasimi. Culoarea rosie a capsunelor este data de o substanta care stimuleaza arderea grasimilor.
2. Capsunele stimuleaza memoria de durata scurta, datotrita aceleiasi substante, denumita antocian.
3.Capsunele sunt o importanta sursa de Vitamina C, substanta esentiala pentru buna functionare a corpului nostru. Vitamina C creste nivelul de functionare al sistemului imunitar si de asemenea un antioxidant puternic.
4. Capsunele ajuta la sanatatea ochilor Proprietatile antioxidante ale capsunelor pot de asemenea preveni cataractele. Ochii nostril au de asemenea, nevoie de Vitamina C pentru a fi protejati impotriva radicalilor liberi si impotriva razelor UV.
5.O cură cu căpşuni poate reduce nivelul de zahăr din sânge şi poate ajuta organismul în procesul de ardere a grăsimilor. De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, capsunile dau senzatia de satietate si curata organismul de toxine.
6.Căpşunile revitalizează organismul. Beneficii capsuni: cancer, diabet, boli de ficat, imbratranire, cura cu capsuni. Datorita continutului lor bogat de minerale si de vitamine, capsunile revitalizeaza organismul, il refac dupa iarna, dupa perioade de stres si de activitate fizica si intelectuala intensa si intaresc sistemul imunitar.
7.Au rol anti-inflamator :Fenolii ce se gasesc in capsuni lupta impotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi osteoartrita, astmul si ateroscleroza, prin inhibarea enzimei COX, in acelasi fel in care o fac aspirina si ibuprofenul. Spre deosebire de medicamente, capsunile nu iti provoaca dureri de stomac sau alte efecte secundare nedorite.

Adauga un comentariu

*