Propolisul si beneficiile lui asupra sanatatii noastre

Honey, pollen and propolisPropolisul este un produs apicol cu beneficii multiple asupra organismului si starii de sanatate, fiind considerat un tratament naturist valoros in foarte multe afectiuni. Produs al stupului de albine, propolisul actioneaza ca un medicament natural, avand multiple efecte antiinflamatoare, antiinfectioase si vindecatoare asupra corpului. Descopera cele mai importante beneficii ale propolisului asupra organismului!

Propolisul este unul dintre cele mai sanatoase produse apicole, poate chiar mai benefic decat mierea, avand o puternica influenta terapeutica asupra organismului. Este un soi de clei lipicios, pe care albinele il colecteaza din mugurii sau ramurile copacilor tineri si il depun in stup. Se formeaza prin mixarea rasinei mugurilor cu ceara din stup si alte secretii de la albine.  

De ajutor in caz de pneumonie

Mai multe studii au aratat ca propolisul este un antibiotic natural extrem de eficient, deoarece distruge circa 30 de tipuri de virusuri. Daca suferi de pneumonie ori de infectii urinare, apeleaza cu incredere la  tincture de propolis.

Ca sa o prepari, pui 100 de grame de propolis maruntit in 250 de ml de alcool de 60 de grade si lasi la macerat, timp o saptamana. Se administreaza de trei ori pe zi, cate o lingurita intr-un pahar cu apa.

Stimuleaza imunitatea

Daca urmezi o cura cu propolis, cresti capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile sau cu virusurile. Acest lucru se datoreaza continutului bogat de antioxidanti si de vitamine. Este indicat sa tii cura timp de o luna.

propolis (1)Eficient in tratarea ulcerului

Daca suferi de gastrita sau de ulcer gastro-duodenal, este indicat sa urmezi si un tratament cu tinctura de propolis. Aceasta ajuta la vindecarea mucoasei stomacului si reduce aciditatea.

Trebuie sa iei 15 picaturi de propolis cu 15-20 de minute inainte de pranz si alte 15 picaturi cu 15-20 de minute inainte de cina. Cura poate fi tinuta pentru o perioada de trei luni de zile, dar nu mai putin de o luna.

Te scapa de acnee

O crema pe baza de propolis este indicata in cazul celor care sufera de acnee. Propolisul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare, antibacteriene si cicatrizante. Totodata, emulsiile cu propolis pot fi utilizate si ca adjuvant in tratamentul dermatitelor si al eczemelor.

Eficient in caz de herpes

Unguentul pe baza de propolis este foarte eficient in tratarea eruptiilor cauzate de herpes. In urma studiilor, s-a constatat ca pacientii care au folosit acest remediu, in completarea tratamentului recomandat de medic, au scapat mai repede de eruptii decat pacientii care nu au apelat la o crema cu propolis.

Produsele pe baza de propolis nu sunt recomandate celor care suferă de alergii la orice alte produse apicole, cum ar fi mierea de albine. Totodata, nu este recomandat celor care sufera de astm, femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

 

Adauga un comentariu

*