Beneficiile uleiului de migdale

457Uleiul de migdale poate fi folosit atat in scop terapeutic cat si estetic, deoarece exista numeroase beneficii pe care acest ulei le poate oferi atat pentru sănătate cat si frumusetea unei persoane. Migdalele sunt bogate în antioxidanți, vitamina E, grăsimi și proteine.

Hidratează tenul

Uleiul de migdale echilibrează nivelul de umiditate al pielii și este rapid absorbit fără a bloca porii. Acesta îmbunătățește aspectul tenului și-i dă strălucire și calmează pielea iritată și inflamată. Totodată, uleiul de migdale hidratează pielea uscată, făcând- o mai moale și mai netedă și tratează buzele crăpate și erupțiile cutanate de pe corp.

Te scapă de cearcăne

De asemenea, dacă vrei să scapi de pungile de sub ochi, uleiul de migdale îți vine în ajutor. Aplică câteva picături de ulei înainte de a merge la culcare. Pentru un rezultat rapid, fă acest lucru timp de câteva săptămâni.

Îndepărtează celulele moarte

Uleiul de migdale îndepărtează impuritățile și celulele moarte ale pielii. Pentru a avea o piele luminoasă, fără impurități, fă un amestec din 4-5 migdale mărunțite , o linguriță de lapte, suc de lămâie și puțină făină gram. Combină ingredientele și aplică amestecul pe față. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește cu apă. Pentru a scăpa de celulele moarte și de punctele negre, folosește un exfoliant făcut dintr-o lingură de ulei de migdale și o linguriță de zahăr. Masează-ți fața cu acest scrub, cu mișcări circulare.

Eliminarea ridurilor si a altor efecte datorate inaintării in varstă

Uleiul de Migdale este sursă bogată de vitamina E, iar utilizarea sa regulată va reduce pană la eliminare ridurile lăsandu-ti tenul mai tanăr si mai frumos.

Uleiul de Migdale este unul dintre cei mai buni ingredienti ce te poate ajuta in inversarea si prevenirea semnelor de imbătranire. Masează-ti de doua ori pe saptamana zona fetei si a gatului cu acest Ulei de Migdale chiar daca semnele bătranetii nu si-au facut incă aparitia.

Dă strălucire firelor de păr

Ulei de migdale dă strălucire părului și-l hidratează. Este o sursă bogată de magneziu și este folosit într-o varietate de produse pentru păr. Deficitul de magneziu poate duce la căderea părului. Aplică ulei de migdale o dată sau de două ori pe săptămână pentru a hidrata pielea capului. Acest lucru reduce căderea părului și îmbunătățește calitatea lui. După masaj, înmoaie un prosop în apă fierbinte și înfășoară-ți părul cu el. În felul acesta, uleiul este mai bine absorbit.

Uită de vârfurile despicate

Un amestec format din ulei de migdale, ulei de ricin și ulei de măsline, în proporții egale, te scapă de vârfurile despicate. Masează-ți părul cu acest amestec, o dată sau de două ori pe săptămână.

Efectele benefice ale acestui Ulei de Migdale, nu se limiteaza numai la ingrijirea frumusetii, el actionand in sensul intaririi sistemului digestiv asigurand prevenirea si inlaturarea diferitelor forme de tulburare digestiva cum ar fi indigestia, congestia, constipatia si multe alte probleme minore. Folositi insa pentru toate aceste probleme uleiul de migdale cu destinatie alimentara.

Adauga un comentariu

*