Polițiștii acționează pentru Sărbătorilor de Paști în siguranță

În cadrul acțiunilor desfășurate în perioada 01-16 aprilie a.c., pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paști, polițiștii au constatat   aproape 170 de infracțiuni și au aplicat peste 5000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1340000 de lei.

Polițiștii băcăuani continuă acțiunile pentru combaterea infracțiunilor de natură economică și pentru prevenirea infracțiunilor cu violență, a furturilor și infracționaltății stradale. Cei peste 150 de polițiși, care au acționat în medie, zilnic, suplimentar față de dipozitivul curent, au verificat în perioada 01-16 aprilie a.c., 1180 de agenți economici și 4381 mijloace de transport. În urma controalelor efectuate polițiștii au constatat 164 de infracțiuni, pentru care sunt cercetate 153 de persoane. Din totalul infracțiunilor constatate, 23 sunt fapte de evaziune fiscală. De asemenea, polițișii băcăuani au aplicat în perioada menționată 5087 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1340066. 403 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 325 dintre sancțiunile aplicate sunt pervăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate în total 3888 sancțiuni contravenționale, iar 471 dintre sancțiunile aplicate sunt prevăzute de alte cate normative.În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele trei zile au fost verificați 164 de agenți economici și 1606 mijloace de transport,  polițiștiștii constatând 27 de infracțiuni din care 5 de evaziune fiscală.  Au fost aplicate 1005 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 250000 de lei, din care 60 pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 33 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 772 pentru abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În localitatea Bogdan Vodă polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 44 de ani, din Județul Brăila, care transporta cu o autoutilitară  mărfuri alimentare, fără ca autovehiculul să îndeplinească condițiile prevăzute de lege pentru transportul de alimente. Verificările au fost preluate de polițiștii de investigarea fraudelor și reprezentanții D.S.V.S.A Bacău, care au dispus confiscarea celor 3990 ouă și 156 kilograme de margarină, transportate. De asemenea, s-a luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, deținătoare a mijlocului de transport,  cu amendă în valoare de 20000 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor.

Polițiștii au depistat în flagrant trei bărbați de 27, 29 și 34 de ani, care transportau cu un atlaj hipo, pe D.C. 88 Tamași, 4 plase de pescuit tip monofilament și 73 de kg. de pește din specia caras, pentru care nu dețineau documente legale. Plasele monofilament au fost ridicate în vederea confiscării iar cele 73 kg de pește au fost predate DSVSA Bacău. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere fără documente legale a peștelui și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament.

În comuna Corbasca, polițiștii au depistat  două persoane de sex masculin, de 19 şi 35 de ani, din judeţul Vrancea, care ofereau spre vânzare 400 de pui, achiziţionaţi în nume propriu de la o societate comercială din judeţul Vaslui. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 2500 de lei fiecare.

În târgul săptămânal din Podu Turcului, poliţiştii împreună cu reprezentanţi D.S.V.A. Bacău şi O.A.R.Z. Bacău au depistat 13 negustori de animale din judeţul Vrancea care ofereau spre vânzare 253 purcei şi şapte vite, fără documente sanitar veterinare.  Față de cei în cauză s-a luat măsura sancționării contravenționale.

În târgul săptămânal din Târgu Ocna, poliţiştii au depistat două persoane de sex masculin, de 45 şi 36 de ani, din judeţul Mureş care ofereau spre vânzare aparatură electronică şi diverse scule electrice, pentru care nu deţineau documente legale de provenienţă. Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 1000 de lei, iar bunurile oferite spre comercializare, în valoare de aproximativ 800 de lei, au fost confiscate.

 

 

Adauga un comentariu

*