Drobul si pasca, nelipsitele preparate de pe masa de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem aproape de cei dragi noua, ne relaxam si ne bucuram de Invierea Domnului.

Tot sarbatoarea de Pasti este un prilej minunat pentru a pregati retete delicioase, traditionale sau ceva mai moderne, de care sa se bucure atat familia, cat si prietenii.

Drob-de-miel-retete-de-mancare-786x1024Drob de miel

Drobul de miel este un preparat culinar traditional romanesc, fiind una dintre mancarurile din miel specifice sarbatorii de Pasti.

Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel, 2 cepe uscate, 3 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 5 oua pentru umplutura si 3 pentru interior , 3 linguri de smantana, 2 legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, sare si piper.

Mod de preparare

Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se pun la fiert in apa clocotita cu sare , iar apoi se toaca marunt ori se dau prin masina de tocat.

Se adauga ceapa uscata inabusita, ceapa si usturoiul verde taiate marunt, mararul si patrunjelul tocate marunt, oualele, smantana, sarea si piperul.

Se aranjaza prapurele intr-o tava care a fost tapetata cu o hartie de copt .

Se pune compozitia, se niveleaza, aranjam oualele fierte si se acopera cu prapurele ramas .

Se da la cuptorul incalzit pentru circa 45 minute.

pasca-fara-aluat-cu-ciocolata-236425Pasca cu ciocolata si fara aluat

Ingrediente:

Aluat:4 galbenusuri de ou, 3 albusuri de ou, 120 g zahar, 200 g branza proaspata, 200 g smantana, 4 linguri ulei, 3 linguri gris, 3 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit sare, esenta de lamaie, esenta de rom, 50 g stafide si 30 g biscuiti macinati (pt tava).

Glazura: 4 linguri de zahar, 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.

Mod de preparare:

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.

Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse si sterse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma cu sarea si se incorporeaza usor in compozitie.

Se tapeteaza forma cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.

Se incinge cuptorul la 180° C si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Dupa ce se raceste, se scoate hartia de copt si se aseaza pe un platou.

Glazura: Intr-o cratita se amesteca 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.

Se pune pe foc si cand se dizolva toate ingredientele si incepe sa fiarba usor compozitia se da focul mic si se lasa putin pana se ingroasa ca un aluat de clatite.

Aceasta compozitie se toarna peste pasca, se lasa 10-15 minute, apoi se da la frigider pentru 2-3 ore minim.

 

Adauga un comentariu

*