Intrebuintari ale cojilor de banane

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAi impresia ca o coaja de banana are menirea doar sa protejeze fructul, dupa consumul acestuia timdem sa o aruncam, insa, exista lucruri surprinzatoare pe care le poti face cu cojile de banana.

Banana poate fi considerat un fruct-minune, cea verde fiind eficienta in prevenirea, dar si in tratarea ulcerului, precum si in suprimarea pietrelor la rinichi. In timp ce banana verde este un bun antidiareic, fructul copt protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare.

Mai mult, are numerosi antioxidanti, ce contribuie la incetinirea ritmul de imbatranire a celulelor. Indiferent ca stim sau nu benefiicile bananei, atunci cand consumam acest fruct, aruncam din obisnuinta coaja, fara sa avem habar de utilitatile multiple ale acesteia.

Atenueaza mancarimile si iritatiile – daca te-a piscat un tantar o alta insecta, tamponeaza zona cu coaja de banana, pentru ca va ajuta la reducerea mancarimii si a iritatiei.

Albeste dintii 
– freaca bucati dintr-o coaja de banana pe dinti, timp de doua minute pe zi, de fiecare data cand te speli pe dinti. Coaja de banana contine magneziu si potasiu care contribuie semnificativ la curatarea smaltului dentar.

Trateaza vanataile si alte rani – fiind bogata in potasiu, coaja de banana accelereaza procesul de vindecare a ranilor aparute la nivelul pielii.

Trateaza acneea – maseaza delicat zona cu probleme de acnee timp de zece minute cu o coaja de banana si apoi lasa substanta sa actioneze cat mai mult timp posibil pana sa te speli. Repeta aceasta activitate zilnic si vei scapa de acnee.

Indeparteaza negii – ia o bucata de coaja de banana, pune-o peste neg si fixeaz-o cu un plasture sau un pansament. Daca tii coaja de banana legata de neg in fiecare noapte, timp de o saptamana, vei scapa de aceasta problema inestetica datorita continutului ridicat de potasiu pe care-l are.

Hraneste solul – ai curte si vrei ca in zona verde sa creasca cat mai multe plante? Atunci arunca fara jena coji de banana pe jos, pe pamant. Acestea se descompun foarte repede si ofera solului nutrienti esentiali.

Atenueaza problemele de prostata – largirea prostatei indusa de testosteron poate fi suprimata prin consumul de coaja de banana.

Adauga un comentariu

*