OMV a finalizat modernizarea depozitului de carburanti de la Bacau

 omv-logoOMV Petrom a anunţat, astăzi, că a finalizat lucrările de modernizare a depozitului de carburanţi de la Bacău, în care a investit circa 18 milioane de euro, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Depozitul de la Bacău este al patrulea depozit modern de carburanţi finalizat în ultimii 5 ani. Investiţia de circa 18 milioane euro este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizează construirea a trei depozite noi şi modernizarea unui număr de trei depozite. Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activităţile de Rafinare şi Marketing: „O reţea modernă de depozite ne va ajuta pe de-o parte să reducem costurile şi să creştem eficienţa activităţilor noastre, dar şi să asigurăm în continuare clienţilor noştri produse la cele mai înalte standarde europene. Până acum am investit in total circa 100 milioane de euro pentru construcţia a trei depozite noi, la Jilava, Brazi şi Işalniţa şi modernizarea celui de la Bacău”.

Aproximativ 100 milioane de euro au fost investiţi până în prezent pentru modernizarea a 65.000 mp capacitate de depozitare de ultimă generaţie. Toate cele patru depozite sunt complet automatizate şi respectă normele și standardele românești şi europene în domeniu. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 65.000 mc (Jilava: 27.000 mc, Brazi: 8.000 mc, Ișalnița: 11.000 mc, Bacău: 19.000 mc). Datorită standardelor înalte utilizate la construcție şi echipare, cele patru depozite de la Jilava, Brazi, Ișalnița şi Bacău sunt printre cele mai moderne şi sigure depozite de distribuţie a produselor petroliere din Europa.

Depozitul de la Bacău va asigura aprovizionarea zonei de nord-est a României. Produsele petroliere din depozitul Bacău sunt stocate în rezervoare supraterane, prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi temperaturii, sistem automat de protecţie pentru supra-alimentare şi sistem fix de stingere a incendiilor. Rezervoarele au pereţi din oţel şi sunt conectate la sistemul automat de detecţie a scurgerilor şi fisurilor. Încărcarea produselor în autocisterne este complet automatizată şi controlată printr-un sistem automatizat. Depozitul Bacău este prevăzut cu unităţi de recuperare a vaporilor pentru a minimiza emisiile de hidrocarburi, sistem de colectare a apei uzate, sistem de protecţie împotriva incendiilor prevăzut cu dispozitive automate de alarmare şi avertizare în caz de incendiu precum şi un sistem de control automat şi administrare a procesului tehnologic şi a întregii activităţi din depozit.

Sursa: www.bursa.ro

Adauga un comentariu

*