Inceput de saptamana incendiar pentru pompierii bacauani

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în municipiul Bacău, strada Chimiei, pentru lichidarea unui incendiu produs pe amplasamentul unei societăți comerciale. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat faptul că erau executate lucrări pentru dezafectarea unei instalaţii de acid sulfuric, incendiul manifestându-se la elementele din cauciuc ale acesteia. De asemenea, s-a constatat faptul că, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al societății comerciale asigura măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, iar echipa care executa lucrările, deţinea permis de lucru cu focul.

Luni, 31 martie, la ora 11.30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a intervenit în oraşul Slănic Moldova, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei a fost descoperit un proiectil exploziv, calibrul 150 mm. La ora 13.10, muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii. De asemenea, la ora 14.45, echipa pirotehnică a intervenit și în localitatea Asău pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei a fost descoperit un proiectil exploziv, calibrul 76 mm. La ora 16.10, muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Garda de Intervenţie Podu Turcului a intervenit în comuna Podu Turcului, sat Căbeşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în gospodăria numitului P. G., în vârstă de 87 ani. Construcţia avea pereţii din paiantă şi acoperişul din astereală de lemn şi azbociment. Incendiul a fost lichidat la ora 15.30, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Podu Turcului. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 10 mp din acoperişul adăpostului şi 10 metri liniari de gard.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, Calea Braşovului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă, aparţinând numitului D. Ş., în vârstă de 60 ani. Construcţia avea pereţii din paiantă şi lemn, acoperişul din astereală de lemn şi învelitoare din plăci de azbociment. Incendiul a fost lichidat la ora 20.20. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars bunuri casnice şi piese de mobilier din interiorul anexei.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Odobeşti, sat Ciutureşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la plante furajere, amplasate în curtea numitei B. G., în vârstă de 25 ani. Incendiul a fost lichidat la ora 17.52. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3 tone plante furajere.

Garda de Intervenţie Comăneşti a intervenit în comuna Asău, sat Apa Asău, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria numitei Catinca A., într-o cameră a locuinţei, cu destinaţia bucătărie.Incendiul a fost lichidat la ora 20.15. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit la un cablu electric, au ars bunuri casnice şi electrocasnice dintr-o cameră.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Odobeşti, sat Ciutureşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la plante furajere, amplasate în curtea numitului B. I., în vârstă de 44 ani. Incendiul a fost lichidat la ora 22.50.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3 tone plante furajere.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a fost solicitată să intervină în municipiul Moineşti, strada Alboteşti, pentru lichidarea unui incendiu produs la plante furajere, amplasate în remorca unei autoutilitare, marca înmatriculată în județul Bacău, condusă de numitul P. G., în vârstă de 49 ani. Incendiul a fost lichidat la ora 22.30. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic provenit de la ţeava de eşapament a autoutilitarei, au ars plante furajere şi părţi din capitonajul autoutilitarei.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 31.03.2014, ora 07.00 – 01.04.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 15 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Hemeiuş, Onceşti, Răcăciuni, Letea Veche și Luizi Călugăra; S.M.U.R.D. Onești – 3 intervenții în municipiul Onești și o intervenție în comuna Căiuţi; S.M.U.R.D. Moinești – o intervenție în municipiul Moinești; S.M.U.R.D. Comănești – o intervenție în comuna Asău.

Adauga un comentariu

*