Mierea, un medicament fabulos

Mierea de albine este recunoscuta de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sanatate, dar si pentru frumusete. miere_1

Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea.

Mierea contine numerosi antioxidanti – caracteristica importanta pentru oameni. In plus, aceasta are o component antiinfectioasa si este folosita pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale si ranilor pielii.

Vindecarea plagilor

Mierea cruda este un remediu care dateaza din Egiptul si Grecia antice. Medicina moderna redescopera proprietatile de vindecare ale mierii. Cercetatorii considera ca mierea are capacitatea de a ucide microbii. Aciditatea din miere si caracteristica sa de a deshidrata bacteriile ar putea fi motivul pentru care mierea vindeca ranile.

Sursa de energie

Mierea de albine pura este o sursa de carbohidrati, atat fructoza cat si glucoza pe care organismul le transforma in energie. Glucoza ofera instant energie in timp ce fructoza este mai lent absorbita si furnizeaza energie in mod constant.

Sportivii si copiii activi ar trebui sa consume miere intrucat aceasta le va oferi energia de care acestia au nevoie. Mierea pura de albine este o sursa naturala de minerale cum ar fi calciu, fier si potasiu dar si vitamine din complexul B.

Prevenirea alergiilor sezoniere

Mirea pura de albine poate fi benefica pentru persoanele care sufera de unele tipuri de alergii. Pentru ca albinele aduna polenul de la plantele native si il transforma in miere, consumul de miere produsa la nivel local poate preveni aparitia alergiilor sezoniere.

Vindeca ulcerul

Pentru ulcer intern, incearca sa bei doua cani de lapte proaspat indulcit cu miere, in fiecare zi. Durerile si arsurile stomacale dispar rapid. Mierea de albine ucide bacteria Helicobacter pylori, resposabila de dezvoltarea gastritei care daca nu este tratata poate sa conduca la ulcer.

Exfoliaza si hidrateaza pielea

Mierea are proprietatea de a hidrata pielea si parul. Iata cum o poti folosi pentru a te infrumuseta:

– amesteca mierea cu sare de mare sau tarate de ovaz pentru a obtine un exfoliant;

– amesteca mierea cu ulei de masline pentru a obtine un balsam de par natural;

– amesteca mierea cu lapte, argila verde/roz si 2 picaturi ulei esential de lavanda pentru a obtine o masca hidratanta pentru ten.

Foloseste mereu miere ca indulcitor, este sanatoasa si plina de nutrienti valorosi. Nu in ultimul rand trebuie spus ca mierea are mai putine calorii decat zaharul (in aceeasi cantitate), iar capacitatea de a indulci este mai mare decat cea pe care o are zaharul.

Adauga un comentariu

*