Remedii pentru alergiile de primavara

Stranuti, iti curge nasul, ai ochii rosii si iti simti gatul inflamat? Aceste semne indica prezenta unei alergii, adica organismul tau prezinta o sensibiliate fata de anumite substante alergene.

Printre factori ce determina aparitia alergiilor, se numara polenul florilor si praful.

Se disting 3 tipuri de alergii sezoniere:
– alergia de primavara cauzata de polenul pomilor si arbustilor – debuteaza la jumatatea lunii martie si se sfarseste in iunie;
– alergia de vara cauzata de polenul graminatelor (gazon, fan, secara, porumb);
– alergia de la sfarsitul verii cauzata de polenul erbaceelor.alergie_05_681a0bfd44

In primul rand, pentru a reduce pe cat posibil aparitia alergiilor trebuie sa identificam factorul responsabil de producerea alergiei si sa evitam contactul cu acesta.

Iata care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru alergiile de primavara.

Musetelul

Daca simptomele alergiei de primavara se manifesta in zona fetei si, in special, in regiunea ochilor, incearca sa apelezi la proprietatile anti-inflamatoare ale musetelului. Congeleaza pliculete de ceai de musetel umede si aplica-le apoi pe ochi, timp de 3-5 minute. Vei simti o ameliorare imediat!

Cimbrul si eucaliptul

Congestia si inflamarea pielii sunt alte probleme intalnite la alergici. Pentru acestea se recomanda ceaiurile de cimbru si eucalipt. Puneti 30 g de frunze Intr-o ceasca de apa fierbinte. Cataplasma facuta din aceste plante va reduce inflamarea pielii. Amestecati frunze proaspete de cimbru cu putina apa pana obtineti o pasta, aplicati-o pe piele, acoperiti-o cu un prosop curat si lasati-o circa 30 de minute, apoi spalati-va. Este important ca Inaintea folosirii acestor plante sa va testati sa vedeti daca nu sunteti alergic la aceste plante.

Urzica

Primavara iti poate aduce reactii alergice neplacute, insa iti daruieste si un remediu excelent impotriva simptomelor exasperante: urzica, un antihistaminic natural, care inhiba reactia sistemului imunitar la alergeni. Ia in jur de 300 – 500 mg de capsule de urzica pe zi sau bea ceai din frunze uscate de urzica, daca vrei sa scapi de mancarimile fetei si de stranut.

Ceaiul poți să-l faci astfel: într-un vas pui câteva frunze de urzică uscate peste care torni apă clocotită. Lași la infuzat 15 minute. Bei în fiecare zi.

Usturoiul

Datorita proprietatilor lui antibacteriene, este benefic in vindecarea curgerii cronice a nasului.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este bogat in quercetina, un bioflavonoid care opreste secretia de histamine si alte substante inflamatoare responsabile cu simptomele alergiei. In plus, ardeiul iute calmeaza si durerile gatului, daca ti se intampla sa devina congestionat pe fond alergic.

Adauga un comentariu

*