Musetelul – beneficii

Aroma si savoarea ceaiului de musetel sunt inconfundabile, insa dincolo de ele, musetelul este remediul pentru o gama larga de afectiuni.

Ce contine musetelul de il face atat de special?

Florile contin ulei eteric(0,38-0,81%), glucide, acizi organici, colina, vitamine(B1,C) si minerale (calciu, fosfor, zinc, siliciu, cupru, mangan, fier, etc).

Datorita acestor insusiri ceaiul de musetel sau infuzia de musetel este foarte folosit.musetel

Elimina migrenele

O cana de ceai de musetel te ajuta sa scapi din inclestarea unei dureri de cap. Imediat ce simti aparitia durerii, apuca-te sa pregatesti infuzia!

Iti protejeaza pielea

Musetelul sterge cu grija orice urma de eczema, arsura sau dermatita. Pentru asta trebuie sa aplici ulei de musetel sau comprese cu infuzie in care adaugi si frunze de nalba.

Eficient contra afectiunilor dintilor

Ai face orice sa dispară durerile de dinti sau abcesele? Ceaiul de musetel le calmeaza imediat. Clateste cu el gura la interval de o jumatate de ora, si tine ceaiul in locul dureros cateva minute.

Asigura o digestie usoara

Ceaiul de musetel e recunoscut ca antiseptic. In combinatie cu dieta si medicamentele, trateaza gastritele, colitele, enterocolitele.

Trateaza insomnia

Un ceai de musetel luat inainte de culcare si mireasma relaxanta a uleiului volatil din aceleasi flori miraculoase au proprietatea de a tine insomnia la distanta.

Inchide ranile

Compresele cu ulei sau infuzie de musetel sunt benefice pentru dermatite, arsuri si eczeme. Sunt cunoscute si pentru rapiditatea cu care le trateaza. Prepara infuzia dintr-o lingura de planta si o cana cu apa clocotita.

Tine in frau durerile menstruale

Si vechii egipteni foloseau ceaiul de musetel pentru a linisti durerile menstruale. De ce n-ai încerca şi tu? Creşte nivelul de glicină, un compus al urinei, care calmează spasmele musculare.

Amelioreaza afectiunile vasculare

Pentru afectiunile vasculare sunt eficiente baile cu 50-60 g de flori puse intr-un saculet de tifon peste care ai turnat apa clocotita sau cataplasmele cu infuzie de musetel.

Uleiul de musetel ajuta reumaticilor

O frectie cu ulei de musetel potoleste simptomele reumatismului articulatiilor datorita efectului antiinflamator. Mai mult, dacă iti simti picioarele obosite, uleiul le va face din nou usoare.

Trateaza bolile de ficat

Infuzia dintr-un amestec de musetel cu albastrele, rostopasca, menta, anghinare si sunatoare este eficienta in cazul bolilor de ficat. Calmeaza durerile si decongestioneaza, actionand totodata ca antiseptic si antiinflamator.

In baile relaxante, poate fi utilizat si pentru a accentua efectele aromaterapiei

Sper sa va fie de folos toate aceste informatii. Incercati sa gasiti o alteranativa a medicamentelor, chimicalelor folosite.

Nu uitati ca Sanatatea este pe primul loc.

 

Adauga un comentariu

*