Agricola Bacau: vanzari de carne de pasare in crestere, exporturi in scadere

Vanzarile de carne de pasare ale Agricola Bacau au crescut in valoare cu 8% in 2013, la 300 milioane lei, in timp ce cifra de afaceri a companiei a stagnat in jurul valorii de 363 milioane lei, scrie Mediafax.
„Performanta economica a companiilor din industrie a fost serios afectata de decalajul mare intre preturile foarte ridicate la resursele de baza din prima parte a anului trecut si pretul la raft al carnii de pasare. In a doua parte a anului, dupa o recolta record la cereale, lucrurile s-au reglat astfel incat la finalul acestuia vanzarile Agricola de carne de pui au crescut efectiv cu 7% in volum in 2013 (34.724 tone) fata de anul precedent, respectiv cu 8% in valoare”, se arata intr-un comunicat al Agricola.agricola-bacau-

Anul trecut, 85% din carnea de pui comercializata a fost carne refrigerata. Exporturile s-au redus cu aproximativ 30% fata de anul anterior (circa 12% din productia de carne) deoarece compania s-a concentrat mai mult pe piata interna, in special in zona retailului traditional, unde livreaza 34% din productia de carne, fata de 22% in 2012.

Estimarile companiei arata o cota de piata de 16% pentru Agricola in 2013, iar pentru anul in curs obiectivul este cresterea cu inca un punct procentual.

Grupul de firme Agricola a inregistrat o cifra totala de afaceri de 590,468 milioane lei (aproximativ 133 milioane euro), similara celei din anul precedent, ca urmare a scãderii cifrei de afaceri la oua, din cauza scaderii preturilor, respectiv a cifrei de afaceri din business-ul cu nutreturi combinate.

Adauga un comentariu

*