3 bauturi fierbinti pentru zilele de Craciun

Zapada si gerul fac parte din peisajul clasic de Sarbatori. Ca sa treci mai usor peste zilele friguroase iti propunem cinci bauturi fierbinti. Le poti pune in termos pentru plimbare sau le poti bea acasa in fata filmului preferat. Important e sa le imparti cu cei dragi.

ciocolata-calda-cremoasa-cu-mentaCiocolata calda cu menta

Ingrediente (3-4 portii): 450ml lapte, 120ml frisca lichida, 110g ciocolata negra tocata, ½ lingurita extract de menta sau 4 linguri dropsuri cu aroma de menta zdrobite, frisca pentru decor.

Incalzeste intr-o oala laptele si frisca lichida pana dau in clocot. Ia-le de pe foc si incorporeza imediat ciocolata si extractul de menta/dropsurile maruntite.

Daca mai e nevoie mai pune amestecul pe foc pana cand ciocoltata este compet topita. Toarna in cani si decoreaza cu frisca.

Earl-grey-tea-latte-web-2Earl Grey Latte

Ingrediente (pentru 1 portie): 1 pliculet de ceai Earl Grey, 150ml apa clocotita, 150ml lapte, 1 lingura sirop de vanilie (daca nu ai inlocuieste cu o lingura de zahar si un stop de esenta de vanilie), un praf de scortisoara.

Infuzeaza ceaiul in apa timp de 2-3 minute. Apoi indeparteaza pliculetul.

Intre timp incalzeste laptele pana la punctual de fierbere. Toarna-l in cana cu ceai si adauga siropul de vanilie. Presara putina scortisoara si bautura e gata.

gxdhdxxtCiocolata calda picanta

Ingrediente (2 portii): 450ml lapte de soia cu vanilie (poti folosi si lapte normal), 90g ciocolata neagra tocata in bucati mici, 1 lingurita scortisoara, ¼ lingurita ardei iute, 1 lingurita extract de vanilie,un praf de sare (sel gris, sare roz de Himalaya) pentru servir.

Incalzeste laptele de soia la foc mediu pana aproape sa dea in clocot. Adauga ciocolata tocata si amesteca pana cand se topeste.
Pune si restul de ingrediente si incorporeaza-le. Lasa totul la foc mic pentru 2-3 minute.
Serveste fierbinte cu un praf de sare presarat desupra. Daca vrei sa ii adaugi putin alcool poti sa pui bourbon, iar daca vrei un gust cremos poti pune frisca la servire.

Adauga un comentariu

*