Dacia cea mai tare masina a anului in Europa

Vanzarile excelente ale Dacia duc producatorul de la Mioveni pe primul loc in topul celor mai bine vandute marci auto din Europa, lucru remarcat de una dintre cele mai importante institutii de presa din afara tarii.

„Cea mai tare masina din Europa, in acest an, nu este un BMW, un Mercedes sau un Bentley. Este marca low-cost a Renault, Dacia, nascuta in Romania”, incepe articolul publicatiei The New York Times.dacia_duster

Jurnalistii din SUA scriu ca Dacia este unul dintre cele mai stralucitoare puncte de pe piata europeana, care a suferit  „o contractie chinuitoare de la criza financiara”.

The New York Times scrie ca vanzarile auto se indreapta catre un alt an de declinuri in Europa, potrivit datelor difuzate de Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile.

 Pentru prima parte a anului, vanzarile sunt cu 2,7 la suta mai mici, in Uniunea Europeana, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012. In schimb, cota Dacia s-a imbunatatit cu 2,6 la suta, inregistrand 260.000 de autovehicule vandute in luna noiembrie.

Producatorul roman este apreciat drept „un impuls pentru Renault, in timp ce competitia s-a zbatut”.

Marca auto romaneasca a avut succes si in Europa de Vest, mai ales dupa ce a lovit criza financiara, asa ca vanzarile Dacia din Europa aproape s-au dublat in anul 2009, fata de 2008, la mai mult de 214.000 de masini, avand in prezent atat modele pick-up, cat si SUV si van-uri.
Dacia cheltuie putin pe publicitate, iar costurile distributiei sunt relativ scazute, datorita faptului ca masinile sunt vandute prin intermediul dealer-ilor Renault.
Investitia Renault a creat mii de noi locuri de munca in Romania, insa francezii i-au atentionat pe muncitorii de la fabrica din Mioveni ca unele slujbe vor fi mutate in Maroc, in cazul in care nu renunta la pretentiile salariale.
Vanzarile foarte bune ale Dacia pe pietele din afara Europei, inclusiv Brazilia si India, au ajutat producatorul francez sa inregistreze, pe pietele non-europene, in anul 2012, mai mult de jumatate din numarul total al modelelor comercializate.

Adauga un comentariu

*