Motive sanatoase sa mananci vinete

Sub forma de salata, in ghiveciuri, zacusca ori pur si simplu pe post de garnitura langa o friptura, dupa ce au fost pregatite la gratar, vinetele sunt un deliciu. In plus fata de gustul si aroma deosebite, patlagelele vinete, cum li se spune, au o multime de alte calitati. Iata cateva dintre ele:bontonus-vinete

Sunt foarte bogate in fibre – asta inseamna ca sunt excelente pentru intregul tract digestiv, tinand la distanta cancerul de colon si alte probleme legate de tranzit.

Contin fitonutrienti care protejeaza inima si ajuta creierul sa functioneze optim. Din pacate, acestia sunt concentrati in coaja, pe care cei mai multi o arunca. Tocmai de aceea, macar la tocanite si ghiveciuri, incearca s-o pastrezi.

Nu ingrasa! O ceasca cu vinete tocate contine doar 35 de calorii. In plus, nu au grasimi. Daca reusesti sa le consumi fara adaos de ulei si paine, te vei bucura si tu de aceste calitati.

Continutul mare de fibre si redus de carbohidrati face din vinete un aliment exceptional pentru diabetici.

Studiile arata ca un consum echilibrat de vinete duce la scaderea colesterolului rau, mai ales daca sunt preparate la gratar sau la cuptor ori sunt consumate sub forma de salata, cu putin ulei de masline extravirgin.

Contin bioflavonoide, antioxidanti responsabili cu normalizarea tensiunii arteriale si eliminarea stresului.

Previn formarea cheagurilor de sange gratie continutului ridicat de vitamina K si a bioflavonoidelor care intaresc capilarele.

Adauga un comentariu

*