Ingrijirea corecta a tenului iarna

 Iarna pielea este agresata de catre frig, vant, modificarile de temperatura, aerul cald produs de diversele sisteme de incalzire. Tenul are nevoie de un scut cosmetic care il mentina sanatoas. Va prezentam cateva sfaturi pentru protejarea pielii in perioadele geroase.ingrijirea-tenului-toamna-iarna

1. Nu trece peste demachierea de la prima ora. Rutina aceasta e benefica pentru indepartarea celulelor moarte si pentru ca iti lumineaza chipul. Daca tenul e mixt sau gras, maseaza usor folosind o crema puternic absorbanta, pentru ca tenul sa arate curat si sanatos.

2. Hidratarea de dupa demachiere este o etapa la fel de importanta pentru sanatatea tenului tau. Aplicata regulat, crema nu doar apara tenul, dar si intarzie aparitia ridurilor. Nu uita sa o aplici de cel putin doua ori pe zi si sa o folosesti pe cea potrivita tipului de ten.

3. Nu pleca fara sa te machiezi. Cu gandul ca oricum ploaia iti va strica machiajul, ai aceasta tendinta, care insa nu face bine tenului. Stratul de machiaj are un rol protector. Nu cumva sa cazi in extrema si sa arati ca un zid. Contureaza discret!

4. Iarna este obligatoriu ca sub machiaj sa aplici o baza cu ajutorul unui baton corector in nuanta pielii sau un fond de ten, care acopera iritatiile si creeaza un strat de aparare pentru produsele cosmetice agresive pe care le aplici ulterior.

5. Improspateaza machiajul pe parcursul zilei, mai ales daca esti nevoita sa petreci mult timp afara. Chiar daca ai tenul gras, e nevoie sa aplici un strat de machiaj discret, care sa fie destinat acestei probleme „stralucitoare” a pielii tale.

Adauga un comentariu

*