Idei simple de rasfat si relaxare iarna

Inevitabil, in anotimpul rece petreci mai mult timp in casa decat in restul anului. Asa ca fa-te comoda pe canapea si creeaza-ti un spatiu confortabil destinat exclusiv relaxarii!decorette-living-vitrat

Fa din canapea un „altar al placerii”
Cauta perne decorative moi, in culori pastelate, din materiale placute la atingere si de preferinta umplute cu puf de gasca. Cumpara cel putin doua, cat mai mari – ca sa te poti scufunda in ele dupa voia inimii. Daca suprafata canapelei e aspra, acoper-o cu o cuvertura fina de bumbac.

Savureaza lent mancarea
Dupa o zi lunga si obositoare, e cam greu sa nu devorezi o punga intreaga de chipsuri pe nerasuflate. Incearca, totusi, sa te abtii de la devorare si sa faci din ultima masa a zilei un adevarat ritual! Atunci cand abordezi mancarea ca un degustator de profesie, fara sa te grabesti, poti simti cum trebuie textura, aroma si gustul acesteia, iar senzatia de satietate se va declansa mai repede. Fa-ti sandvisuri complicate, ornate, pe care sa le mananci cu mana, rosii cherry cu ulei de masline si sare, fructe taiate in felii cu miere. Asaza-te comod in fotoliul preferat si serveste-te usooor.

Pune „bunatatile” la indemana
Intr-un cosulet de nuiele, nu foarte mare, pune cateva perechi de sosete calduroase, o sticla de apa plata, telecomanda si o carte buna – arsenalul de rasfat si destindere sa fie cat mai aproape de canapeaua confortabila.

Ilumineaza incaperea cat mai cald
Creeaza o atmosfera intima si placuta folosind variatoare de luminozitate. Sau poti renunta la becurile incolore si prea puternice, inlocuindu-le cu unele colorate si de intensitate mai mica. Aseaza intr-un colt al camerei o veioza inalta care sa lumineze difuz – rezultatul te va multumi cu siguranta.

Indoaie degetele!
Cand va simti tensionati – sunteti nervosi inaintea unei intalniri, ati muncit prea multe ore suplimentare sau asteptati o conexiune la aeroport – incearcati un mic exercitiu de relaxare. Indoiti degetele de la picioare catre talpa cat se poate de mult, mentineti-le asa timp de 15 secunde, apoi indreaptati-le. Apoi incordati si relaxati muschii picioarelor. Repetati procedura cu degetele de la maini, cu bratele, umerii si gatul si veti simti cum tensiunea dispare.

Adauga un comentariu

*