Cum ne prezentam la un interviu

Interviul este cea mai importanta etapa in obtinerea unui loc de munca. Pentru a va creste sansele de succes este important sa tineti cont de cateva aspecte. In general angajatorul isi face o impresie despre candidat inca din primele minute ale intalnirii. Asadar trebuie sa aveti grija cum aratati si ce impresie lasati.interviu-angajare-job_993c124a74

Aspectul este foarte important, asadar alegeti un stil vestimentar adecvat. Pentru ca look-ul dumneavoastra sa fie potrivit pentru job si companie este necesar sa va informati despre politica si obiceiurile companiei. Trebuie sa incercati sa aratati cat mai bine fara a depasi insa granitele elegantei si a sobrietatii.

Pregatiti-va mapa de prezentare! Adunati toate materialele importante pentru interviu: C.V.-ul, scrisoare de intentie si scrisori de recomandare. Aflati din timp numele si functia celui ce va va intervieva si cateva informatii despre companie in cadrul careia doriti jobul.

Punctualitatea este obligatorie! Ora pentru intalnire este prestabilita, asadar nu ar trebui sa intarzii nici macar un minut. Nu este de dorit sa faci o impresie gresita din prima si acest lucru sa te dezavantajeze in obtinerea jobului.

Atitudinea este totul! Trebuie sa fiti optimisti si sa credeti in sansele dumneavoastra de reusita. Chiar daca viata dumneavoastra depinde de acest job nu va aratati disperat, acest lucru va lasa impresia de superficialitate. Incercati sa pareti relaxat, nu este indicat nici sa abordati o atitudine prea sobra dar nici sa radiati de fericire. Incercati sa mentineti contactul vizual cu interlocutorul si fiti atent la limbajul non-verbal.

Raspundeti la intrebari! Cel ce te intervieveaza se afla acolo pentru a-ti adresa intrebari, iar tu te afli acolo pentru a raspunde inteligent si la obiect. Fii sigur ca raspunsurile tale au ca rezultat explicarea faptului ca esti persoana potrivita pentru postul respectiv. Nu exista raspunsuri gresite, dar sunt raspunsuri care indica mult mai bine ca esti candidatul potrivit. Fii sigur ca adresezi si tu intrebari. Interviurile nu se desfasoara pe sens unic. Intreband arati ca te-ai gandit serios inainte sa aplici.

Salariul. Angajatorul are obligatia sa comunice care va fi nivelul de salarizare. Daca acesta intarzie in abordarea subiectului, trebuie sa asteptati rabdator fara a va grabi sa puneti dumneavoastra intrebarea. De obicei momentul oportun pentru acest subiect este la sfarsitul interviului.

Adauga un comentariu

*