Cateva idei de mic dejun

Cu totii stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar in acelas timp dimineata cu totii ne grabim si de aceea de multe ori trecem in graba peste micul dejun si ne multumim cu o cafea tare si un sandvis la pachet. Schimba rutina si invata trucuri care sa iti faca micul dejun mai variat si mai bun. Ziua ta va fi cu siguranta mai plina de energie.929micdejun2

Asadar va recomnadam cateva idei de mic dejun:

Smoothie energizant, pentru a economii timp dimineata puneti din timp in congelator in pungute separate ingredientele gata cantarite pentru smoothie-ul preferat, iar dimineata va trebui doar sa le pasezi si sa adaugi lapte sau iaurt. Iata cateva retete:

Smoothie energizant

Ingrediente:
2 curmale Medjool fara samburi
350g suc de portocale
1 banana
150g frunze de varza Kale tocate
1/2 kiwi decojit

Metoda de preparare: Pune toate ingredientele intr-un blender si amesteca-le pana se omogenizeaza. Serveste-l imediat.

smoothiesSmoothie cu capsuni si spanac

Ingrediente:
Cateva frynze de menta
2 linguri de miere
1/2 lime
2 mere
1 legatura spanac
300g capsuni proaspete
150g apa minerala

Metoda de preparare: Atat fructele cat si spanacul se spala bine sub jet de apa si se lasa la scurs. Repejor le punem la blender alaturi de zeama de lime, menta, mierea si apa minerala. Uite asa am obtinut 2 pahare de smoothie delicios.

Smoothie cu kiwi, cocos si kale

Ingrediente:
280 ml de lapte de nuca de cocos
2 kiwi
sucul de la o lamaie
¼ avocado
o ceasca de napi
1 linguri de pudra proteica
1 lingura de seminte de chia
5 cuburi de gheata

Metoda de preparare: Le dai prin blender pana obtii o compozitie cremoasa.

Foloseste un sandwich maker pentru a face clatite americane

sandwich-makerIngrediente
2 oua
un praf de sare
1 lingurita de praf de copt
1 lingura zahar vanilat
1/2 cana pesmet
1 cana faina
500 ml lapte batut
50 g unt

Metoda de preparare: Combina intr-un castron faina, pesmetul, zaharul, praful de copt si sarea.
Topeste untul intr-o cratita de dimensiuni mici. Lasa-l la racit si amesteca-l cu laptele batut si cele doua oua. Toarna compozitia in castron amestecand incet, incet pentru a nu forma cocoloase. Incearca sa faci lucrul acesta amestecand cu o lingura sau cu un tel.

news-20101028-02154378-102374620Coace croissante rapide cu ciocolata! Iti trebuie aluat de foietaj gata cumparat si lasat in frigider peste noapte, fulgi de ciocolata si un oua bautut. Taie foaia de aluat in patrate, pune in mijlocul lor fulgii de ciocolata sau ciocolata rupta bucati. Ruleaza sub forma de croissant sau pernuta, unge cu oua batute si pune la cuptor, la 200C, timp de 15 minute. Vei avea o gustare delicioasa langa cafeaua de dimineata.

5-idei-care-sa-iti-faca-micul-dejun-mai-rapid-si-ziua-mai-buna_4Gateste omleta la microunde in maxim 5 minute. Iti trebuie: 2 oua, 2 linguri de lapte, 2 linguri de branza rasa, sare, piper si ierburi aromatice. Bate ouale si pune-le intr-un bol de ceramica uns. Gateste 45 secunde la putere mare. Amesteca bine si repeta operatiunea pana cand ouale se incheaga. Presara branza rasa, sare, piper si ierburi.

192989l-425x282-bmm-d46438d0Somon afumat pe paine prajita. Cateva felii de somon afumat pe paine prajita – de secara si o ceasca de ceai verde, acest mic dejun fiind bodat in proteine, carbohidrati si grasimi.

recept_cereals_fruit_400Cereale cu lapte de soia si fructe de padure. Un bol de cereale integrale cu lapte de soia, neindulcit, cu afine sau zmeura.

Adauga un comentariu

*