Marul, un aliment-medicament apreciat

Dimineata cand te trezesti, care este primul lucru pe care il faci ca sa te energizezi? Faci exercitii, bei cafea sau mananci un mar? Marul este considerat un aliment ce nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic, fiind bogat in vitamine.mere-verzi-si-rosii

Atunci cand mananci un mar, iti hranesti celulele cu proteine, carbohidrati si fructoza. Celulele absorb aceste substante si le ard pentru a genera energie – practic, este corect sa spunem ca in timp ce arzi caloriile luate din mar, te simti mai energizata.

Consumat zilnic, marul este un izvor de sanatate pentru organism. Nu degeaba se spune ca: „Un mar la masa, scoate doctorul din casa”.

Un mar contine vitaminele C, E, A si B6, calciu, fosfor, cupru si zinc. Poate fi consumat fara restrictii deoarece nu contine grasimi si colesterol.

Marul nu este un produs miraculos doar pentru mentinerea sanatatii organismului, ci si pentru intretinerea frumusetii.

Se cunoaste ca el este folosit ca tratament pentru improspatarea si revigorarea tenului. In combinatie cu miere, smantana, iaurt sau ulei de masline, el face minuni pielii. El este si un bun adjuvant in albirea dintilor.

Salata cu mere

Pentru salata ai nevoie de 1 kilogram de mere, 150 ml vin alb (de preferinta sec), 50 grame zahar si putina scortisoara.

Merele fara coaja se taie felii si se aseaza intr-un castron potrivit. Zaharul si scortisoara se toarna peste vin si fierbe acest amestec foarte putin, dupa care se toarna peste merele din castron. Se amesteca ingredientele. Aceasta salata se serveste langa o friptura de vita. Pofta buna!

Adauga un comentariu

*