Vizită de lucru a Biroului permanent AP NATO în ASIA

tokyo 1

Consolidarea parteneriatului NATO-Japonia este foarte important pentru stabilitatea globala cat şi în vedera intăririi stabilităţii în Asia şi menţinerea păcii.

În acest Context, deputatul Gabriel Vlase, în calitate de vicepreşedinte AP NATO împreună cu preşedintele AP NATO Hugh Bayley participă în perioada 28-31 octombrie la o serie de întâlniri şi dezbateri cu Shinzo Abe, prim-ministru Japoniei, Fumio Kishida Ministrul de Externe al Japoniei, Itsunori Onodera, Ministrul Apărării al Japoniei, în cadrul vizitei de lucru pe care o desfăşoara în Japonia.

tokyoScopul vizitei in Japonia este analiza relaţiei de parteneriat a Japoniei cu NATO pentru identificarea unor domenii de cooperare pe probleme de interes comun.
Principalele teme abordate în cadrul întalnirilor şi dezbaterilor vor fi:
-Politici de apărare japoneze( inclusiv politicile de securitate regională şi mediul actual de securitate regională) cat şi discuţii legate de alianţele şi parteneriatele internaţionale;
-Gestionarea crizelor, a dezastrelor naturale şi nucleare;
-Politici de angajarea a Japoniei în cadrul problemelor de securitate internationale;
-Politica externa, relatiile NATO-Japonia;

În cadrul vizitei pe care o efectuează în Asia, vicepresedintele AP NATO are programată şi o vizita la baza aeriană americană Yokota Air Base.

Adauga un comentariu

*