Asociatia Sindrom Down Bacau a lansat proiectul „Să dăm dovadă că se poate II”

 

Asociatia Sindrom Down Bacau si-a SETat ca prioritate aceasta saptamana si vine cu un apel la integrare printr-un ciclu complet de activitati nonformale dedicate promovarii initiativelor tinerilor, oferindu-le acestora posibilitatea sa participe si sa-si exprime punctul de vedere liber. Animatie socio-educativa, lansare de proiect, sesiuni de formare, ProActionCaffe, Cafenea publica, ateliere de educatie nonformala, toate-si gasesc locul in acest context aducand in vizorul public proiectele de tineret din comunitatea locala. Se lanseaza ideea de unitate a nonformalilor bacauani prin crearea de legaturi intre organizatiile care dezvolata proiecte de tineret. Tinerii implicati in aceste proiecet vor intelege aspecte fundamentale privind drepturile individului in comunitatea europeana si pe aceste principii ei doresc sa schimbe realitati in comunitatea locala. Acest proiect aduce cu sine o puternica componenta de informare iar intr-un stat european informarea cetăţeanului este considerată o prioritate de către instituţiile europene.

Programul Saptamanii Europene a Tineretului pe care l-au pregatit voluntarii nostri

Luni, 27 mai: Asociația Sindrom Down Bacău a anunțat lansarea proiectului RO-12-E109-2013-R1, „Să dăm dovadă că se poate II”, ce se va desfasura in perioada 01.05.2013- 30.04.2014, proiect finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului Tineret in Actiune, Actiunea 1.2, Initiative ale Tinerilor cu un grant de 4800 Euro si gestionat in Romania de catre A.N.P.C.D.E.F.P.

Marti 28 mai, dezbaterea „Intreprinderi sociale dezvoltate de tineri pentru incluziune sociala”. Au participat voluntari resursa din licee si organizatii de tineret si au discutat despre infiintarea unui atelier protejat pentru tinerii cu sindrom Down.

Miercuri, 29 mai, cursul de prim ajutor „Primul ajutor salveaza vieti” de la Universitatea V. ALecsandri.

Vineri 31 mai: Cafenea Publica la Natura Club de la ora 16-pe tema cetateniei europene si a oportunitatilor de tineret.

Sambata, 1 Iunie, targul „Copiii si noi”, in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Personala Bacau, participarea la Panseluta de ciocolata pentru premierea artistilor nostri cu sindrom Down, animatie, desene pe asfalt.

Gabriela Otelita, Asociatia Sindrom Down Bacau

Adauga un comentariu

*